Android OS pentru iPhone 3G este disponibil!

Baietii de la linuxoniphone au reusit in sfarsit sa termine fisierele necesare instalarii Android OS pe iPhone 3G, totodata au rezolvat problemele cu sunetul din portul initial si au imbunatatit felul in care functioneaza WiFi-ul dar si touch-ul.

Planetbeing a facut un tutorial despre cum puteti instala Android OS pe iPhone 3G, tutorial pe care il gasiti aici, va avertizez insa ca trebuie sa aveti cunostinte medii de operare a calculatorului si sa intelegeti limba engleza destul de bine pentru a incerca asa ceva pe telefon, altfel riscati sa nu obtineti nimic si sa ajungeti cu telefonul la restore.

Cu aceasta lansare a fisierelor binare pentru iPhone 3G, planetbeing a simplificat putin procesul de instalare atat pentru iPhone 3G dar si pentru iPhone 2G, noile fisiere le gasiti pe site-ul unde e postat tutorialul.

Din pacate eu nu pot incerca respectivul tutorial deoarece nu am un iPhone 3G asa ca aveti mare grija! Nu uitati ca urmeaza portarea pe iPod Touch, pentru iPhone 3GS insa nu a fost anuntat nimic deocamdata.

Pe final o mica precizare, tot acest procest trebuie facut din linux deoarece fisierele cu Android au fost facute in linux si nu sunt compilate pentru altceva, in plus unul dintre programe functioneaza EXCLUSIV in Linux asa ca nu va aventurati in teren necunoscut.

17 COMENTARII

  1. l-as incerca eu zaone stiu ca aveam inainte un linux care rula direct de pe cd dar nu mai retin cu se chema redhat sau nu mai retin:( le am si acum dar sunt in romania.. tu mai retii exact cum se chema? ca daca de asa ma aventurez eu sa incerc

    da este navigator si pt android si etc?

    ms bafta

  2. da bravo zaone ai dreptate asa se chema ms mult o sa incerc diseara sa il caut sa il downladez si apoi sa ma bag la trb dar ai idee daca gasesc moca pt android navigator? ca doar ala imi trb pe telefon restu nu ma intereseaza

  3. Haideti ca ma apuc eu de capul lui. Sper ca pana deseara sa am Android pe iPhone 3G :). Singurul inconvenient este durata bateriei, astia nu au implementat nici-un power-management dar eu vreau sa vad daca ruleaza :).

  4. Ziua mult asteptata a sosit. Astazi am sa incerc instalarea Android pe telefon. Din cate observ, nimeni nu a postat nimic in legatura cu rularea Android pe iPhone 3g. Revin mai tarziu cu detalii! Wish me luck! 😀

  5. @zaone:

    Din nefericire, va trebui sa astept o varianta Android pentru 3.1.3. Nu am reusit sa fac restore la 3.1.2 🙁

    ….Macar am incercat. Merci zaone pentru sustinere!

  6. ..am facut jailbreak la telefon si am aplicatii pe el crackuite, jocuri la greu, dar si aplicatii tip PDF READER cu documente in ele..sau MxTube cu videoclipuri in ele..sau parolele de wifi automemorate, pe care nu le mai stiu (de exemplu la facultate se logheaza netul lor automat, nu mai trebuie sa intreb profii de parola, ca mi`a pus parola un profesor o data). Intrebarea mea este..dupa ce instalez Androidul..imi pierd parolele..fisierele..aplicatiile si celalalte chestii de pe IOS 4 sau ele raman acolo si nu are treaba Androidul cu ele?