Google a facut un competitor pentru iTunes

Ieri Google a prezentat noua versiune a sistemului de operare Android OS, este vorba despre versiunea 2.2 denumita Froyo care a fost prezentata de mine aici, insa cei de la Google au prezentat in cursul zilei de ieri si o noua sectiune a Android Market, una dedicata muzicii care intra in competitie directa cu serviciile oferite de Apple prin intermediul iTunes.

Utilizatorii terminalelor echipate cu sistem de operare Android vor putea downloada o aplicatie in telefon iar prin intermediul acelei aplicatii vor putea achizitiona melodiile care mai apoi vor fi downloadate direct in telefon. Practic este o copie a aplicatiei iTunes din iPhone OS doar ca e aceasta data probabil Google va face serviciul disponibil international. Pe langa introducerea acestui serviciu, Google va creea si un program care va permite sincronizarea melodiilor din iTunes direct cu device-ul vostru dotat cu Android.

Google ii concureaza pe cei de la Apple in aproape toate domeniile de activitate si asta e un motiv de nemultumire pentru Steve Jobs, motiv care se rasfrange si asupra relatiei dintre cele 2 companii, iar cele aproape 27 de procente din vanzarile online generate de Apple prin intermediul iTunes ar putea scade in anii urmatori.