Prima Pagina Apple Despre pretul iPhone 4G/HD

Despre pretul iPhone 4G/HD

Am observat in ultima vreme ca multi dintre voi se intreaba care va fi pretul noului iPhone 4G/HD pe care Apple il va prezenta si apoi lansa luna viitoare, asa ca am hotarat sa fac acesta articol pentru a va prezenta viziunea mea cu privire la politica de preturi pe care o va adopta Apple anul acesta.

Apple este o companie care tine la traditie, rareori se abate de la cursul normal al lucrurilor asa ca haideti sa privim cum a ales Apple sa comercializeze iPhone 3GS anul trecut : la WWDC-ul de anul trecut Apple a anuntat ca iPhone 3GS va fi disponibil la pretul standard de 599/699$, acelasi pret la care a fost introdus iPhone 3G cu un an inainte si acelasi pret la care consider ca va fi introdus iPhone 4G/HD anul acesta. Aceasta politica de preturi tine de 2 ani de zile si Apple nu va renunta la ea in acest an de criza, de altfel faptul ca Apple nu doreste sa mareasca preturile s-a putut foarte bine observa si la lansarea iPad cand Apple a avut un pret de pornire de 499$ pentru iPad WiFi.

Pornind de la aceste preturi : 599/699$, consider ca in Europa pretul pentru iPhone se va situa undeva intre un minim de 550 euro si un maxim de 720 pentru cele 2 versiuni de iPhone 4G/HD(16/32GB), acestea fiind preturile la care a fost/este comercializat iPhone 3GS. In Romania ma indoiesc ca Orange va mari pretul noului iPhone, in conditiile date, iar daca o va face presimt ca nu va dura mult pana va introduce cateva oferte pentru a reusit sa vanda din terminale deoarece Romania se afla in plina criza care se va accentua destul de mult pana in luna august(cand e foarte probabil ca Orange sa comercializeze iPhone 4G/HD in Romania).

So, daca doriti un iPhone 4G/HD din Romania sau Europa eu va recomand sa aveti pregatiti minim 550 euro si luati in considerare faptul ca pana la lansarea oficiala in Romania preturile bisnitarilor de la noi vor fi exagerat de mari.

 • Poate Apple ia in considerare faptul ca acapareaza din ce in ce mai multa cota de piata si face miscarea surpriza si va comercializa noul 4G unlocked dar cu microSIM.

  Daca ar fi asa nu m-ar deranja pretul de 550 de euro!!!

 • Pingback: Apple iPhone (1st gen/3G/3GS) - discutii generale, aplicatii, deblocare etc. - Page 872 - Computer Games Forum()

 • Dan

  Pe langa banii din terminal Apple castiga si din ctr de excusivitate. Nu prea cred ca va renunta la exclusivitate. Cel putin, nu pana la anul. Revenind la pret, eu am cumparatde la Orange in 2008 Iphone 3G cu 450€-500€. In 2009 am dat pe 3Gs 609€. Deci ma astept anul asta la 700 € cel putin.

  In purul spirit romanesc. Vb de preturi fara ctr, adica fara prelungirea abonamentului.

 • Nelu

  eu zic sa-l faca 5000€ sa nu-si mai poate cumpara fiecare prost care isi prinde urechile la el.

 • @Dan: Dar stai putin, ai dat 500 euro pe versiune de 16GB care acum e 550 si 609 pe cea de 32GB care in 2008 nu exista, e o diferenta intre preturi si diferenta vine de la capacitatea de stocare a dispozitivului.

  @Dan Paul: E posibil sa renunte Apple la exclusivitate, AT&T a dublat recent pretul pentru renuntarea la abonament asa ca s-ar putea sa vedem iPhone 4G/HD decodat dar cu microSIM.

 • CoSSmiN

  zaone :)) iti cumpar eu cateva bucati si ti le aduk la acelasi pretz dai o bere iti iau de aici din it never locked:)

 • @CoSSmiN: Mersi dar eu nu am nevoie decat de unul si as prefera sa il iau de aici, oricum daca e sa il iau din it are cine sa mi-l cumpere.

 • Pingback: Despre Pretul Iphone 4g/Hd | Iphone – Tutoriale Jailbreaking …()

 • Adrian

  @Nelu: Tu esti vre-un pui de iCocalar?

 • fabby

  eu ma strans 350 euro mai am pana la 600 sa fiu sigur ca mil iau…nu ma deranjeaz sa dau atatia bani …pe iphone 3g l`am la pretul de 480 euro cand a aparut deci pe asta nici nu ma gandesc sa nu dau bani si asta e ultimul aici ma opresc ca la fiecare tot pierd bani 🙂

 • Nelu

  @Adrian: nu sunt, dar asa la un pret de 5000€ ar avea doar cei care se pricem si stiu ce product au in mana.

  majoritatea is cumpara un iPhone ca au auzit si ei ca e tare si cum si-l cumpara sare majoritatea pe forumuri , bloguri si pune intrebari de te doare capu.

  deci unu care nu prea se pricepe nu ar da ala 5000€ pe un iPhone dar cel care se pricepe………..

 • horatiu

  @Nelu : nelutu draga ai lipsit la orele de gramatica? Iti dau si un 10 pt coerenta :))

 • Nelu

  @horatiu: stai si tu 19 ani pe afara si mai vorbim …..

 • horatiu

  @Nelu: pai, avand in vedere ca am o facultate terminata, sunt mult mai in varsta decat tine. a deci sa inteleg ca ai absolvit clasele primare pe strada, cu "baietasii tai" de cartier?

 • Nelu

  @horatiu: hehe asta e dovada ca esti chiar pacalici cu facultatea ta cu tot

 • prea scump