Despre pretul iPhone 4G/HD

Am observat in ultima vreme ca multi dintre voi se intreaba care va fi pretul noului iPhone 4G/HD pe care Apple il va prezenta si apoi lansa luna viitoare, asa ca am hotarat sa fac acesta articol pentru a va prezenta viziunea mea cu privire la politica de preturi pe care o va adopta Apple anul acesta.

Apple este o companie care tine la traditie, rareori se abate de la cursul normal al lucrurilor asa ca haideti sa privim cum a ales Apple sa comercializeze iPhone 3GS anul trecut : la WWDC-ul de anul trecut Apple a anuntat ca iPhone 3GS va fi disponibil la pretul standard de 599/699$, acelasi pret la care a fost introdus iPhone 3G cu un an inainte si acelasi pret la care consider ca va fi introdus iPhone 4G/HD anul acesta. Aceasta politica de preturi tine de 2 ani de zile si Apple nu va renunta la ea in acest an de criza, de altfel faptul ca Apple nu doreste sa mareasca preturile s-a putut foarte bine observa si la lansarea iPad cand Apple a avut un pret de pornire de 499$ pentru iPad WiFi.

Pornind de la aceste preturi : 599/699$, consider ca in Europa pretul pentru iPhone se va situa undeva intre un minim de 550 euro si un maxim de 720 pentru cele 2 versiuni de iPhone 4G/HD(16/32GB), acestea fiind preturile la care a fost/este comercializat iPhone 3GS. In Romania ma indoiesc ca Orange va mari pretul noului iPhone, in conditiile date, iar daca o va face presimt ca nu va dura mult pana va introduce cateva oferte pentru a reusit sa vanda din terminale deoarece Romania se afla in plina criza care se va accentua destul de mult pana in luna august(cand e foarte probabil ca Orange sa comercializeze iPhone 4G/HD in Romania).

So, daca doriti un iPhone 4G/HD din Romania sau Europa eu va recomand sa aveti pregatiti minim 550 euro si luati in considerare faptul ca pana la lansarea oficiala in Romania preturile bisnitarilor de la noi vor fi exagerat de mari.