Test de viteza : Nexus One vs iPhone 3GS vs HTC HD 2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-TZe8dElMGU[/youtube]

In cadrul prezentarilor de saptamana trecuta Google a afirmat cu tarie ca browserul din Android 2.2 Froyo este cel mai rapid browser mobil din lume datorita implementarii tehnologiei din Google Chrome in browserul din Android. Testul de mai sus a fost facut pentru a testa veridicitatea afirmatiilor celor de la Google, nu e un test perfect insa e destul de elocvent si prezinta destul de clar situatia actuala.

Browserul din Android 2.2 Froyo este foarte rapid, mult mai rapid decat Safari, veti observa asta in toate testele, Google a facut o treaba extraordinara cu Android 2.2 Froyo si trebuie felicitati pentru asta iar Apple trebuie sa prezinte ceva mind blowing pentru a tine pasul. Desi acel iPhone ruleaza iPhone OS 4.0, din pacate Safari-ul se misca greoi, mult prea greoi pentru a tine pasul cu un Nexus One care reuseste sa incarce paginile cu cateva secunde bune inaintea 3GS-ului, si se observa destul de clar ca trebuie un hardware nou si mult mai potent in viitorul iPhone.

Desi browserul din Android 2.2 Froyo este mult mai rapid decat Safari-ul din iPhone OS 4.0, din pacate imediat ce este incarcata o pagina cu flash, Nexus One are foarte mari probleme in a incarca continutul flash ramanand mult in urma iPhone-ului. Flash-ul are un impact atat de puternic asupra browserului din Android incat pana si navigarea prin pagina este foarte greoaie si incep sa inteleg de ce Steve Jobs este atat de hotarat sa tina flash-ul departe de iPhone OS.

In concluzie browserul din nou Android este foarte rapid dar odata ce intra flash-ul in actiune situatia se schimba total, din pacate Adobe nu a reusit sa imbunatateasca performanta flash-ului, nici macar in versiunea 10.1 si asta va duce in final la utilizarea cat mai intensa a HTML5-ului.

Sincer sa fiu consider ca testele ar fi trebuit facute intre Nexus One si iPad deoarece asa am fi avut o idee clara asupra situatiei, Nexus One este mult mai puternic hardware decat 3GS-ul, iar tableta iPad are configuratia pe care o vom regasi si in iPhone 4G/HD, dar nu am facut eu testele asa ca ramane de vazut cand apare noul iPhone cum se va schimba situatia.

Ce parere aveti, va intrece noul iPhone in performanta Nexus One si Android 2.2?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PtGCaKyd_co[/youtube]

7 COMENTARII

  1. ok,se incarca paginile mai repede decat iphone-ul insa la cum se misca pagina de web parca nu-mi vine sa stau pe net pe nexus,tot mai atragator este iphone-ul.sa nu mai zic de flash cand este activ pe android…

  2. o fi acelasi lucru desire cu nexus da nu ai froyo p el, esti la mila alora de la htc, lucru p care il urasc la ei: nu ofera suport prea mare cu softurile noi.oricum desire n'o sa primeasca ceva peste froyo vreodata