Prima Pagina Apple Webdeveloperii protesteaza impotriva pozitiei Apple cu privire la flash

Webdeveloperii protesteaza impotriva pozitiei Apple cu privire la flash

Recent cativa webdeveloperi enervati de pozitia luata de Apple in ceea ce priveste flash-ul au decis sa faca un site, denumit SOSAppleSOS, prin care sa atraga atentia tuturor celor care au de suferit de pe urma acestei atitudini a celor de la Apple. Developerii au facut un mic cod pentru site-urile cu continut flash iar cand un device dotat cu iPhone OS acceseaza acel site va fi intampinat de imaginea de mai sus cu mesajul : “Steve Jobs hates you!”, “Steve Jobs va uraste”, dar trebuie sa recunoastem ca si imaginea e destul de sugestiva.

Sincer sa fiu pozitia acestor oameni este de inteles avand in vedere ca ei pierd foarte multi vizitatori datorita politicii celor de la Apple, iar internetul le ofera libertatea de a-si exprima frustrarile in orice mod considera ei cuvenit.

Pe de alta parte, recent 2 dintre cele mai mari conglomerate media din SUA : Time Warner si NBC au anuntat ca refuza sa isi converteasca continutul media din flash in HTML5 datorita costurilor ridicate dar totodata datorita faptului ca in momentul de fata flash-ul domina web-ul. Daca nu isi joaca cartile cum trebuie, Apple ar putea avea foarte multe de pierdut mai ales ca Google a anuntat recent Google TV, dar si datorita faptului ca vara aceasta sunt asteptate cateva tablete noi, compatibile cu flash-ul, iar asta ar putea determina si alte companii sa refuze transformarea continutului din flash in HTML5.

  • cappy

    mi se pare corecta pozitia Apple. Cum ati vazut intr-un articol de mai jos pe ultimul android se misca foarte greu flash-ul. Produsele Apple sunt facute pentru cei ce vor performanta si ca aplicatiile sa se deschida si sa se miste instant.

  • Razvan

    Mie mie se pare corect sa mi se dea posibilitatea sa aleg. Sa puna un buton mare in Safari ON/OFF Flash.