iPhone OS are mari probleme cu securitatea

Desi Apple prezinta iPhone-ul ca un terminal sigur, al carui continut nu poate fi accesat foarte usor prin metode neortodoxe, iata ca 2 experti in securitate tin sa ne dezamageasca si ne anunta ca iPhone OS este foarte usor de “spart” chiar si atunci cand telefonul este blocat si protejat cu o parola PIN. Expertii in securitate au testat masurile de siguranta implementate de Apple in iPhone OS 3.1.3 si au descoperit ca datele din interiorul iPhone OS sunt destul de usor accesibile unui hacker bine pregatit.

Testul a fost facut pe un iPhone 3GS fara jailbreak si desi avea setat un PIN si era blocat, cei 2 experti au reusit sa obtina acces la aproape toate fisierele de sistem ale telefonului, iar de aici si pana la a obtine control total asupra telefonului cu siguranta nu mai e mult, iar asta e un lucru imbucurator pentru cei care au nevoie de jailbreak insa dezastruos pentru cei care tin date importante in telefon. Practic in momentul de fata un om capabil ar putea sa intre in telefonul vostru si sa faca ce vrea cu el fara ca voi sa aveti vreo idee in legatura cu ce se intampla.

Sper ca Dev Team a citit articolul complet al celor 2 experti si daca inca nu are o solutie de jailbreak(desi ma indoiesc), au acum de unde porni pentru a face o posibila solutie de jailbreak pentru iPhone OS 4.0.