Tutorial : Jailbreak iPhone OS 4.0 beta 4 pe iPhone 3GS

Acum cateva zile am scris un articol in care va prezentam o versiune modificata a PwnageTool cu ajutorul careia puteti face jailbreak pe iPhone OS 4.0 pentru iPhone 3GS, insa din pacate nici eu, nici altii, nu am reusit sa facem un restore la custom firmware facut cu acea versiune de PwnageTool. Totodata MuscleNerd anunta ca toti cei care au nevoie de softuri de decodare ar trebui sa se fereasca de aceasta versiune a PwnageTool deoarece exista riscul ca prin restore sa se faca update de baseband si sa pierdeti posibilitatea de a face unlock.

Acest tutorial li se adreseaza tuturor celor care vor sa faca jailbreak pe iPhone OS 4.0 beta 4 unui iPhone 3GS si NU au nevoie sa isi decodeze telefonul. Acest tutorial functioneaza DOAR pe Mac OSX, asa ca daca nu aveti Mac OSX nu va obositi sa il incercati.

Pentru tutorial aveti nevoie de ;

  • versiunea modificata a PwnageTool de aici;
  • redsn0w 0.9.5 beta 4 de aici;
  • un Mac;
  • iPhone 3GS CU BOOTROM VECHI, pentru cei cu bootrom nou acest tutorial nu va functiona;
  • trebuie sa fi facut restore la firmware 3.1.3 folosind un custom firmware facut cu PwnageTool altfel procesul NU va functiona!

Pentru a putea face un custom firmware cu PwnageTool trebuie facute unele mici modificari :
1. Downloadati PwnageTool si redsn0w si dezarhivati-le in 2 foldere separate.

2. Apasati click dreapta pe redsn0w si selectati “Show Package Contents”.

3. Repetati procesul si pentru PwnageTool.

4. In fisierul deschis cu redsn0w navigati in Contents/MacOS si extrageti fisierul Cydia.tar.gz, dupa extragere sa aveti un folder denumit Cydia.

5. In PwnageTool mergeti in Contents / Resources / CustomPackages, cautati fisierul CydiaInstaller.bundle, dati click dreapta si selectati “Show Package Contents”.

6. Acum copiati toate fisierele din folderul Cydia dezarhivat din redsn0w in folderul Files din interiorul CydiaInstaller.bundle din PwnageTool.

7. Dupa ce ati terminat tot acest proces puteti incepe sa faceti un custom ipsw, procesul e identic cu cel de aici, desigur adaptat pentru iPhone OS 4.0 beta 4.

Eu nu am apucat inca sa testez acest tutorial, o voi face in cateva minute, pana atunci puteti lasa impresii si detalii dafca functioneaza sau nu acest proces.

UPDATE : Intr-un final am reusit sa instalez un custom firmware cu iPhone OS 4.0 jailbroken deci procesul functioneaza!