Ce ar putea prezenta Apple la WWDC

Inca 3 zile pana la inceperea mult asteptatei World Wide Developer Conference, WWDC pe scurt, la care atractia principala va fi desigur noul iPhone 4G/HD care de o luna si ceva  e in atentia majoritatii publicatiilor din lumea intreaga. Totusi noul model de iPhone nu va fi singurul lucru pe care Apple il va prezenta la WWDC asa ca haideti sa vedem ce ne-ar mai mai putea pregati Apple pe parcursul celor 4 zile ale conferintei.

iPhone OS 4.0

Cu siguranta Apple va prezenta noul iPhone OS 4.0 la WWDC, prezentarea va avea loc cel mai probabil luni odata cu iPhone OS 4.0 cand Steve Jobs va fi prezent pe scena pentru a deschide WWDC.  Trebuie mentionat ca au trecut mai bine de 2 saptamani de la ultimul beta asa ca e foarte probabil sa nu mai apara vreunul, poate doar o versiune GM in preajma zilei de 7 iunie.

Mac Pro / Display-uri de 27″

Exista zvonuri care confirma faptul ca Apple ar pregati o noua linie de Mac Pro’s undeva pe la mijlocul acestei luni, iar daca ar fi sa privim in trecut ultimul update pentru Mac Pro’s dateaza din luna martie 2009 deci ar exista sanse ca in cadrul WWDC Apple sa reimprospateze linia sa de Mac Pro’s. Pe langa noile Mac-uri surse apropiate Apple au relatat ca am putea asista luna aceasta la reimprospatarea liniei de display-uri prin introducerea unui Cinema LED Display de 27″.

Streaming audio prin iTunes / MobileMe gratuit

Dupa achizitia companiei Lala.com de catre Apple la sfarsitul anului trecut au inceput sa apara diferite zvonuri cum ca in aceasta vara vom asista la introducerea unui serviciu de streaming audio prin iTunes, aceste zvonuri fiind alimentate si de inchiderea site-ului Lala.com pe 31 mai 2010. Steve Jobs a dezvaluit saptamana aceasta ca Apple a lucrat la introducerea unui serviciu asemanator insa abia in cursul saptamanii viitoare vom afla mai multe detalii legate de acest subiect.

MobileMe, un serviciu de baza al celor de la Apple ar putea fi oferit gratuit incepand cu vara aceasta insa in momentul de fata nu exista nici un fel de indiciu 100% concret in acest sens.

So, iPhone 4G si iPhone OS 4.0 vor fi sigur prezentate in cadrul WWDC, restul raman doar la stadiul de “posibilitati”, oricum sunt sigur ca Apple ne va uimi ca de obicei cu noile sale produse.