Prima Pagina iPhone OS USB OTG – un feature foarte interesant ce ar trebui implementat in...

USB OTG – un feature foarte interesant ce ar trebui implementat in iPhone OS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xl4oUoQOsBY[/youtube]

USB OTG sau USB On-The-Go este un feature prea putin cunoscut majoritatii oamenilor desi in momentul de fata exista multe smartphones care il suporta. Practic USB OTG, dupa cum vedeti si in video, va da posibilitatea de a conecta un device USB direct la telfeonul vostru folosind un cablu USB to MiniUSB sau orice alte variatii de cabluri care au o mufa USB. Vedeti si in video ca respectivul conecteaza intai un stick USB la un terminal Nokia N8 si citeste tot continutul stick-ului, apoi conecteaza un terminal Nokia C5 la Nokia N8 si citeste intreg continutul de pe C5.

Prin intermediul acestui feature ati putea conecta aproape orice la telefonul vostru : o tastatura USB, un hard disk USB, o camera web sau de ce nu un telefon care suporta modul mass storage. Personal consider ca este un feature foarte interesant si extrem de util pentru orice utilizator de smartphone, practic veti putea folosi telefonul pentru a va conecta la o multitudine de device-uri USB, ati putea citi continutul stick-urilor sau hard-disk-urilor direct din telefon fara a fi nevoie sa intermediati aceasta conexiune cu ajutorul unui PC.

Eu unul as vrea sa vad aceste feature implementat in iPhone OS. Voi, este cineva care ii gaseste vreo utilitate?

 • Didu

  O sa avem asta pe Iphone… cand or zbura porcii.

  Nici macar card slot nu o sa pupam in urmatorii 5 ani.

 • Mariusr22

  Nu o sa avem parte niciodata de asa ceva. Cel putin oficial nu. Si-ar incalca politica cu iphone-ul de 16 gb si cel de 32. Assa ai putea sa ai orice spatiu de stocare ai dori si asta cu siguranta nu se doreste. O sa fim in continuare ingraditi in privinta acestui lucru. Eu nu inteleg altceva. De ce Dumnezeului nu se lucreaza la compatibilitate iTunes cu win7 fiindca eu cel putin am mari probleme cu multe blocari ale faimosului program si suspectez ca nu sunt singurul.

 • Mariusr22, GET A MAC!

 • seby

  mariusr22 am W7 si nu mia dat nici o eroare

 • alex

  sansele ca apple sa implementeze asta = 0 dar s-ar putea ca comunitatea developerilor pentru idevice-urile jailbreakuite sa faca asa ceva …. dar ar trebui sa includa si un ghid DIY usb – apple connector :D:D

 • @Mariusr22: Blocari zilnice, la mine e mai rau ca uneori cand conectezi telefonul la PC mi se blocheaza intreg sistemul si trebuie sa dau restart..

 • alex

  exista vreo metoda prin care as putea sa imi folosesc iphone-ul 3g ca si un stick usb? adica de exemplu sa il conectez prin cablul usb la casetofonul masinii si sa pot asculta muzica direct de pe el ca de pe un mp3 player sau stick usb

 • Name

  @ alex. Da, poti folosi telefonul ca un stick USB cu conditia sa ai un telefon cu mufa micro USB. Cu alte civinte aproape tot ce nu e iPhone se poate conecta direct.