iPhone OS de 3 ori mai popular decat Android OS in SUA

Un studiu recent desfasurat asupra pietei terminalelor mobile din SUA a relevat faptul ca iPhone OS are o cota de piata de 3 ori mai mare decat Android OS in SUA, adica iPhone OS detine 28% din piata nord americana fata de 9% detinute de Android. Desi in primul sfert al acestui an terminalele dotate cu Android OS au reprezentat 28% din totalul vanzarilor de terminale mobile in SUA, iata ca acest lucru nu a avut un impact major asupra cotei de piata detinuta in SUA, aceasta crescand doar cu cateva procente fata de anul trecut.

Un alt rezultat destul de interesant relevat de acest studiu consta in preferintele utilizatorilor cu privire la sistemul de operare pe care ar trebui sa il aiba urmatorul telefon pe care il vor cumpara, astfel ca 80% dintre detinatorii de iPhone au declarat ca urmatorul terminal mobil pe care il vor cumpara va rula tot iPhone OS, procentul celor care detin acum un terminal dotat cu Android OS si isi vor cumpara un telefon nou cu acelasi sistem de operare, fiind de 70%. Se pare ca utilizatorii de smartphones dotate cu Android/iPhone OS sunt mai mult decat multumiti cu ceea ce le ofera acum aceste sisteme de operare, iar asta va duce la o concurenta si mai acerba intre producatori pentru a veni cu lucruri cat mai inovatoare menite sa atraga utilizatori noi.

Articolul precedentAplicatii gratuite sau la pret redus 06.06.2010
Articolul următorPKGBackup 4.0 update disponibil in Cydia
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.