Tutorial : Cum sa faci jailbreak unui iPhone 3GS pe iOS 4.0 GM

Acest tutorial se adreseaza tuturor celor care detin un iPhone 3GS si doresc sa testeze iOS 4.0 GM jailbroken. Puteti face update la iOS 4 fara nici o restrictie, Apple se pare ca a scos necesitate inregistrarii UDID-ului asa ca oricine poate face update linistit.

Procesul functioneaza DOAR pe Mac OSX si DOAR cu iTunes 9.2 asa ca nu va aventurati sa faceti tutorialul daca nu aveti Mac. Prin acest tutorial s-ar putea pastra baseband-ul insa nu pot sa garantez acest lucru, asa ca fiti atenti inainte sa incepeti.

Inainte sa incepem trebuie sa va spun ca pentru a putea face restore la 4.0 GM trebuie sa aveti un telefon firmware 3.1.3 custom instalat. Adica daca acum aveti firmware 3.1.3/4.0 in telefon trebuie sa faceti restore la 3.1.2, sa cautati un custom ipsw de firmware 3.1.3 facut cu PwnageTool si sa faceti restore la 3.1.3 folosind acel ipsw. Dupa ce ati ajuns la 3.1.3 custom facut cu PwnageTool puteti trece la 4.0 jailbroken. Mai pe scurt ordinea e cam asa : firmware 3.1.2 > firmware 3.1.3 custom facut cu PwnageTool > 4.0 GM custom facut cu PwnageTool.

Daca nu faceti totul in ordinea asta atunci nu veti reusi sa treceti la iOS 4.0 GM jailbroken!

Pasul 1

Downloadati iOS 4.0 GM, nu pot sa va dau link pentru el, PwnageTool modificata de aici si iTunes 9.2, din nou nu pot sa va dau link.

Pasul 2

Instalati iTunes 9.2 pe Mac.

Pasul 3

Deschideti versiunea de PwnageTool modificata pe Mac si faceti un custom ipsw, un tutorial aveti aici. Atentie insa cand ajungeti la meniul Cydia settings sa adaugati OpenSSH si OpenSSL.

Pasul 4

Terminati de facut custom ipsw-ul si dati restore la acel custom ipsw din iTunes 9.2 pe care ati instalat-o deja.

Pasul 5

Presupunand ca totul a mers bine, in momentul de fata aveti iOS 4.0 GM instalat pe telefonul vostru, FELICITARI!

Pasul 6

Mie nu mi-a functionat Cydia din prima si a trebuit sa o reinstalez asa ca pentru cei care intampina aceeasi problema iata cum puteti instala Cydia : downloadati ultima versiune de Cydia de aici, conectati-va in telefon cu ifunbox sau prin SSH si navigati in /private/var/root/Media/Cydia/AutoInstall unde veti copia deb-ul Cydia downloadat anterior. Dupa ce ati copiat deb-ul resetati telefonul pentru a termina instalarea.

Dupa reset ar trebui sa va functioneze Cydia fara nici o problema.