Steve Jobs vorbeste despre problemele cu semnalul

Ieri v-am prezentat mai multe articole legate de problemele pe care noul iPhone 4 le are cu semnalul din cauza constructiei acestuia care din cate se pare nu se prea potriveste cu modul in care noi in mod normal tinem telefonul deoarece pozitionarea mainii in zona stanga jos a telefonului obtureaza receptia acestuia. Foarte multi utilizatori de iPhone 4 au raportat probleme asemanatoare deci pare a fi un defect de fabricatie si nu o problema intamplatoare care se manifesta doar la anumite device-uri. Un posesor de iPhone 4 ingijorat de aceasta problema si de faptul ca aceasta afecteaza calitatea convorbirilor i-a trimis un e-mail lui Steve Jobs cerand o explicatie si iata ce a raspuns acesta :

Hi Steve,

So, um, just got my iPhone 4. Its lovely and all, but this ‘bridge the two antennae to kill your reception’ thing seems to be a bit serious. If I bridge them with my hand or with a piece of metal the bars slowly drop to ‘Searching…’ and then ‘No Service’.

Its kind of a worry. Is it possible this is a design flaw?

Regards

– Rory Sinclair

Si raspunsul :

Nope. Just don’t hold it that way.

Deci problema nu e de la telefon in sine ci de la modul in care tinem noi telefoanele in mana, adica TOTAL GRESIT! Si discutia continua :

Actually, its not calls that concern me, but i’ve just been writing a text and its very natural for me as a right-handed person to hold it that way, with the part of my hand at the base of my thumb covering the point the antennae meet, and it kills the reception each time.

I mean, pretty much as soon as i move my hand it comes back, but its pretty crazy… is this the reason Bumpers exist?
– Rory

Si raspunsul :

Just don’t hold it that way then.

E clar da? Noi NU stim sa tinem un telefon in mana. Dar totusi ..

Well, yeah, thats what i’ll do, but you have to admit thats a workaround, yeah? I mean, normally there aren’t limits to how you can hold a phone.
I seriously dig the phone, its totally amazing, but I think this is what many would call a design flaw.

– Rory

Si ultimul raspuns al lui Steve Jobs :

Sure there are – every phone has these areas of sensitivity, depending on the location of the antenna. Some phones even ship with labels warning customers to not cover certain areas with their hands.

E destul de clara treaba, Apple neaga existenta acestei probleme deci exista posibilitatea sa trebuiasca sa ne cumparam un dispozitiv cu ajutorul caruia sa tinem telefonul din anumite unghiuri pentru a putea vorbil la el, trimite un SMS sau intra pe internet. Sincer sa fiu am ramas dezamagit de aceasta atitudine a celor de la Apple, e normal ca anumite telefoane sa aiba probleme de genul acesta insa e prima oara cand vad un telefon de peste 600€ pierzand semnalul cand il tii in mana.

Ce parere aveti? V-au schimbat aceste probleme intentia de a cumpara un iPhone 4?

21 COMENTARII

  1. @ionut: in nici un caz nu e de la OS, e problema hardware. Depinde insa foarte mult de semnalul retelei in locul unde te aflii. Nu stiu de ce dar am impresia ca americanii cu shit AT&T-ul lor au si probleme de semnal… iar cand mai acoperi si antena cu mana e normal sa iti scada din liniutele de la semnal

  2. @Ionut, @TheDog: Eu nu am niciuna dintre problemele alea pe Orange. Am acoperit telefonul cu mana si nu a scazut deloc semnalul nici pe EDGE nici pe 3G, totusi eu am o folie InvisibleSHIELD pe spate si nu stiu daca afecteaza in vreun fel.

  3. Exact cum ma gandeam,trebuie sa fi totusi nesanatos la cap sa-tzi cumperi Iphone 4 apoi sa-tzi mai achizitionezi nush ce carcasa urata pentru a avea semnal.Pana la urma iti cumperi Iphone in primul rand sa vb nu? sau doar de dragul de a avea un tel de fitze….M-am convins Iphone 4 NU MERITA:)

  4. @zaone: acelasi lucru l-am facut si eu pe 3gs-ul meu pe vodafone. Nu a scazut nici macar o liniuta semnalul indiferent de cat si cum l-as fii tinut acoperit in maini. Mentionez ca si eu am ishield pe el iar palmele nu vin in contact direct cu marginea aceea metalica.

  5. pai invisible shield ar trebui sa ajute nu sa afecteze, exact ca in video cand pune ala scotch, eu am 2G / cosmote, folie invisible shield doar pe ecran, am acoperit cu ambale maini tot telefonul si nu a scazut nici macar o bara, posibil sa fie si de la semnalul lor, unele video abia statea la 4 din 5 linii.

  6. Multi folosesc iphon-ul in zone urbane, unde semnalul e f. bun asa ca nu vor simti o mare pb cu diminuarea semnalului, dar vor fi destui care sa se vaiete de aceasta hiba a iphone4, asa ca apple va fi nevoita ori sa schimbe structura antenei ori sa se faca linistiti ca ploua, eu tind sa cred a doua varianta, ganditi-va si voi: lanseaza cu surle si trambite un produs f. tare, scump, si mai apoi sa anunte probleme cu receptia gsm?! – e descalificant… Asta e si motivul hotaratoe (pe langa pb. banilor) pt. care am sa aman suficient de mult achizitionarea unui iphone4.

  7. eu tin minte ca atunci cand aveam 3gs cu 3.1.2 aveam aceeasi problema cu semnalul. Dar niciodata cand vorbeam la telefon nu s-a intamplat sa-mi faca figuri. Deci nu consider o mare problema aceasta chestiune si nu ma va face sa renunt la a-mi cumpara un iPhone 4.

  8. Nu ma face sa renunt la iphone 4, insa steve ar trebui sa puna in pachetul telefonului si un cd cu un tutorial despre cum trebuie sa tinem telefonul in mana.

  9. Da, am incercat si eu pe 3GS cu 3.1.3 pe vodafone, neverlocked, fara nici o folie.

    Daca il tin in mana dreapta iar degetul mare pe toata lungimea iPhone-ului acesta pierde semnal, de la 5 la 2 linii.

    Asta e, dar in viata reala vorbesc normal, fara probleme de semnal.

    Eu nu-mi mai bat capul, cu prima ocazie imi iau iPhone 4.

    q.e.d.