Va putea Apple verifica daca un iPhone a fost jailbroken?

Au aparut mai multe zvonuri conform carora Apple ar putea detecta daca un iPhone a fost jailbroken sau nu chiar daca i-ati facut restore si ati eliminat jailbreak-ul. S-ar parea ca iOS 4.1 contine un nou cod care verifica daca telefonul a fost jailbroken iar in cazul unui restore acest cod este pastrat in telefon si va putea fi verificat de un angajat Apple in cazul in care duceti telefonul la garantie.

MuscleNerd numeste aceast cod „watermark” si sustine ca zvonul este complet neadevarat, la fel ca si cel lansat de un angajat Apple conform caruia Apple ar putea verifica daca telefoanele noastre sunt jailbroken sau nu si ne-ar putea obliga sa le facem update la ultima versiune de soft. Deocamdata toate aceste informatii raman la stadiul de zvon insa daca ele sunt intr-adevar adevarate sau nu vom putea afla abia dupa ce iOS 4.1 va fi disponibil pentru toata lumea.

Eu unul as spune ca Apple ar putea face un asemenea lucru insa nu e interesata sa il faca in momentul de fata.

Articolul precedentiOS 4.1 nu rezolva problemele cu semnalul la iPhone 4
Articolul următoriOS 4.1 beta jailbroken
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.