De ce are Apple probleme cu stocul pentru iPhone 4

iPhone 4 este cel mai cautat device al momentului si din pacate Apple nu poate produce suficient de multe terminale pentru a face fata cererii. Motivul pentru care Apple nu are destule terminale iPhone 4 se datoreaza noului proces de productie al iPhone 4 care este mult mai complicat decat in cazul iPhone 3GS. Un articol recent al unui ziar din China sustine ca unul dintre furnizorii de unei componente a ecranului pentru iPhone 4 nu poate produce mai mult de 3 – 4 astfel de componente pe ora datorita procesului greoi de fabricatie, iar aceste 3 – 4 componente reprezinta doar jumatate din cat are Apple nevoie in momentul de fata.

In afara de greutatea cu care sunt produse ecranele pentru noul iPhone 4 se pare ca si la procesul de productie a modelului alb se intalnesc unele probleme deoarece fabricile in care este produs acest model inca testeaza compozitia corecta a culorii ce trebuie aplicate. Daca e sa luam in calcul numarul de furnizori din intreaga lume care expediaza componente catre fabricile de asamblare a terminalelor iPhone 4 atunci criza aceasta de stoc prin care trece Apple de cateva luni isi gaseste justificarea.

Steve Jobs a declarat ca stocul iPhone 4 pentru lansarea din 30 iulie va fi limitat insa compania va mari productia in curand, din pacate eu prevad ca aceasta criza va dura pana undeva prin iarna.