Prima Pagina Apple De ce are Apple probleme cu stocul pentru iPhone 4

De ce are Apple probleme cu stocul pentru iPhone 4

iPhone 4 este cel mai cautat device al momentului si din pacate Apple nu poate produce suficient de multe terminale pentru a face fata cererii. Motivul pentru care Apple nu are destule terminale iPhone 4 se datoreaza noului proces de productie al iPhone 4 care este mult mai complicat decat in cazul iPhone 3GS. Un articol recent al unui ziar din China sustine ca unul dintre furnizorii de unei componente a ecranului pentru iPhone 4 nu poate produce mai mult de 3 – 4 astfel de componente pe ora datorita procesului greoi de fabricatie, iar aceste 3 – 4 componente reprezinta doar jumatate din cat are Apple nevoie in momentul de fata.

In afara de greutatea cu care sunt produse ecranele pentru noul iPhone 4 se pare ca si la procesul de productie a modelului alb se intalnesc unele probleme deoarece fabricile in care este produs acest model inca testeaza compozitia corecta a culorii ce trebuie aplicate. Daca e sa luam in calcul numarul de furnizori din intreaga lume care expediaza componente catre fabricile de asamblare a terminalelor iPhone 4 atunci criza aceasta de stoc prin care trece Apple de cateva luni isi gaseste justificarea.

Steve Jobs a declarat ca stocul iPhone 4 pentru lansarea din 30 iulie va fi limitat insa compania va mari productia in curand, din pacate eu prevad ca aceasta criza va dura pana undeva prin iarna.

 • Pingback: Tweets that mention De ce are Apple probleme cu stocul pentru iPhone 4 | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Eu cred ca Apple va avea interes sa mentina stocul la un nivel scazut cel putin pana dupa 30 septembrie. De ce? Ei bine daca stam sa facem un calcul sa vedem cat pierde Apple pentru "rezolvarea" problemei cu antena si anume FREE Bumpers to all or similar atunci vom vedea ca sunt o gramada de bani.

  Calculul e simplu:

  3.000.000 unitati vandute x 29$ (pretul luat doar in dolari) = 87.000.000 $

  Presupunand ca iPhone se va vinde pana la sfarsitul lui septembrie cu inca 7.000.000 de unitati (ceea ce nu e deloc imposibil) atunci ajungem le 290 milioane $ pierdute pentru 10.000.000 de unitati vandute!

  Asa ca eu prevad un stoc scazut in mod intentionat!

 • Stai asaaaa, pe ei ii costa 1$ sa faca 1 Bumper(pret estimat de mai multi analisti) deci ei in realitate ar pierde doar 10 milioane de $ dupa calculul tau. Ce ai calculat tu acolo e o pierdere daca productia unui Bumper ar fi costat 29$, insa la acest pret de productie un Bumper ar fi fost mult mai scump in Apple Store.
  Eu nu cred ca au interes sa vanda putine pentru ca 10 milioane de $ nici nu se simt in miliardele castigate din vanzari.

 • bodoo69

  corect calcul zaone, oricum ei nu ies in pierdere cu mult ci cu 1$ mai putin pe unitate vanduta.

 • Tu faci calculul gresit la pretul de productie pentru ca refund-ul il vor face la pretul de magazin de 29$.

  Daca nu va fi un Bumper si vor fi carduri de valoare atunci suma trebuie sa fie echivalentul unui bumper la 29$…

 • Da, ai dreptate, pentru cele 3 milioane+ ai calculat bine. Defapt ca sa fiu sincer parca e usor gresit deoarece in Europa le vindeau la un pret mai mare nu?
  Pentru restul pana pe 30 septembrie e calcul la 1$ pentru ca nu vor mai vinde nimic.

 • bodoo69

  omiti ca cei 3 milioane de oameni nu si-au cumparat toti cate un bumper, iar apple da inapoi 29 de $ adica exact cat au incasat ei pentru vanzare pe unitate, iar pretul de productie nu cred ca e mai mult de 1$ si cand il dai gratuit e ca si cand vinzi iphone cu 1$ mai putin.

 • Poate unii nu au cumparat deloc si altii mai multe deci e mai usor sa presupunem ca au vandut cate una pentru fiecare iPhone.

 • @bodoo69 Apple a zis ca nu poate sa produca atatea Bumpere si ca se va gandi si la solutii alternative. Prin urmare daca vor folosi binecunoscuta solutie cu carduri valorice sau credit pentru telefon tot va fi la valoarea unui bumper de 29$. La asta m-am referit!

  Ramane de vazut ce vor face!

 • E prematura discutia, vom vedea ce masuri vor lua saptamana asta.