Prima Pagina Apple Raspunsul celor de la Apple cu privire la legalizarea jailbreaking-ului

Raspunsul celor de la Apple cu privire la legalizarea jailbreaking-ului

Daca nu stiati inca, jailbreaking-ul si decodarea au fost declarate legale ieri in SUA iar Apple va trebui sa renunte la practicile sale de pana acum cu privire la jailbreak. Desi jailbreaking-ul si decodarea au devenit legale in SUA asta nu schimba prea mult lucrurile deoarece ele nu erau ilegale inainte ci doar aveau un statut nereglementat prin lege. Se spera ca prin aceasta legalizare Apple sa fie fortata sa nu mai anuleze garantiile pentru telefoanele jailbroken insa compania a declarat aseara, printr-un ofiter de presa, ca toate device-urile jailbroken isi vor pierde garantia :

Apple’s goal has always been to insure that our customers have a great experience with their iPhone and we know that jailbreaking can severely degrade the experience. As we’ve said before, the vast majority of customers do not jailbreak their iPhones as this can violate the warranty and can cause the iPhone to become unstable and not work reliably.”

Apple stie ca majoritatea clientilor sai nu fac jailbreak, totusi 10 milioane dintre ei au deja. insa odata cu legalizarea acestei situatii s-ar putea ca numarul celor care fac jailbreak sa creasca, in special daca printre ei se numara persoane care s-au saturat de AT&T. Legalizarea acestor practici nu echivaleaza cu legalizarea pirateriei chiar daca acum li se permite detinatorilor de iPhone sa instaleze aplicatii neacceptate de Apple. Parerea mea e ca in curand Cydia nu va fi chiar atat de singura.

 • lexen

  cei de la apple cu siguranta vor " accepta " termenii de capitulare, dar vor lovi mai nasol din/in alt punct forte, pentru ca ei nu sunt prosti. ei nu pot fi facuti sa taca si sa se puna in genunchi doar din cauza unei legi…parerea mea

 • Nu cred ca se va schimba ceva, deocamdata aproximativ 10% din detinatorii de iDevices au jailbreak si nu cred ca se va ajunge la mai mult de 15%.

 • Dorin

  Daca nu as fi dependent de jailbreak pentru unlock, nu as mai face jb. intr-adevar ii degradeaza performanta. solutia ramane un factory unlocked, right?

 • Jder

  pregatiti-va de jb pe bani si multe fake-uri sau "solutii petarda" facute de x si y

  era de asteptat miscarea facuta de apple si din pacate, au dreptate

 • glm

  @dorin unde ai simtit tu degradarea performantei unui iphone jailbreak? Al meu merge brici si fara sa existe jb cred ca nu mi-as fi luat iphone. E o chestie psihologica sa sti ca ai libertatea de a face ce vrei cu device-ul tau.

 • CoSSmiN

  zaone ce vrei sa spui prin..Parerea mea e ca in curand Cydia nu va fi chiar atat de singura.

 • Cydia e o afacere foarte profitabila si odata cu intrarea in legalitate a jailbreak-ului vor iesi alte aplicatii asemanatoare cu Cydia.

 • Dorin

  @glm. eu am 3G, poate e de la device sau alte chestii cu care l-am incarcat. dar am vazut cum se misca un 3G fara JB si e mult mai fluid ca al meu. in privinta libertatii device-ului, chiar nu vreau sa intru in clasica polemica a software-ului pe bani si cel open-source. cei care vor sa-si modifice softu device-ului sa o faca. eu spuneam ca daca nu as fi constrans de unlock, EU NU as face JB. aaa… si as face un efort sa cumpar aplicatiile. just for the record.