Raspunsul celor de la Apple cu privire la legalizarea jailbreaking-ului

Daca nu stiati inca, jailbreaking-ul si decodarea au fost declarate legale ieri in SUA iar Apple va trebui sa renunte la practicile sale de pana acum cu privire la jailbreak. Desi jailbreaking-ul si decodarea au devenit legale in SUA asta nu schimba prea mult lucrurile deoarece ele nu erau ilegale inainte ci doar aveau un statut nereglementat prin lege. Se spera ca prin aceasta legalizare Apple sa fie fortata sa nu mai anuleze garantiile pentru telefoanele jailbroken insa compania a declarat aseara, printr-un ofiter de presa, ca toate device-urile jailbroken isi vor pierde garantia :

Apple’s goal has always been to insure that our customers have a great experience with their iPhone and we know that jailbreaking can severely degrade the experience. As we’ve said before, the vast majority of customers do not jailbreak their iPhones as this can violate the warranty and can cause the iPhone to become unstable and not work reliably.”

Apple stie ca majoritatea clientilor sai nu fac jailbreak, totusi 10 milioane dintre ei au deja. insa odata cu legalizarea acestei situatii s-ar putea ca numarul celor care fac jailbreak sa creasca, in special daca printre ei se numara persoane care s-au saturat de AT&T. Legalizarea acestor practici nu echivaleaza cu legalizarea pirateriei chiar daca acum li se permite detinatorilor de iPhone sa instaleze aplicatii neacceptate de Apple. Parerea mea e ca in curand Cydia nu va fi chiar atat de singura.

Articolul precedentPreturile iPhone 4 la operatorii de telefonie din Italia
Articolul următorNoutati despre solutia de jailbreak a lui comex
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.