Cum functioneaza FaceTime prin 3G

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bg7BgW2aafE[/youtube]

FaceTime este una dintre principalele functii ale iPhone 4 deoarece permite efectuarea de apeluri video intre 2 terminale iPhone 4 la o calitate video net superioara celei oferite de alte smartphone-uri de pe piata. Faptul ca FaceTime ofera o calitate video atat de buna se datoreaza in principal faptului ca apelurile se desfasoara pe retele WiFi in loc de 3G, deci stream-ul se face prin intermediul unei retele ce, teoretic, are o viteza mai mare decat cea oferita de operatori prin 3G. MuscleNerd a spus ca posibilitatea de a folosi functia FaceTime prin intermediul unei retele 3G va fi unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii de iPhone 4 ar trebui sa faca jailbreak, iar Dev Team lucreaza la modificarea iOS pentru a permite efectuarea de apeluri FaceTime prin intermediul retelei 3G.

In teorie FaceTime ar trebui sa functioneze si pe 3G, insa calitatea video ar fi aceeasi? Privind la clipul video de mai sus pot spune ca folosirea functiei FaceTime prin 3G ar fi o risipa a traficului de date din abonamentul vostru. Testul de mai sus a fost facut de revista Laptop Mag care a folosit un HTC EVO 4G, conectat la reteaua 3G de date a Verizon, pe post de WiFi Hotspot pentru a conecta un iPhone 4 la reteaua WiFi oferita de EVO 4G. Avand in vedere ca HTC-ul folosit pe post de hotspot oferea conectivitate la viteza 3G, e clar de ce calitatea convorbirii este atat de slaba. Se poate observa ca terminalul conectat la reteaua 3G nu e capabil sa faca streaming video de calitate, ba mai rau nici macar sunetul nu e sincronizat.

Nu stiu ce planuieste Dev Team sa faca, insa e posibil ca aceasta functie sa functioneze la fel de prost pe orice alta retea 3G datoriva vitezelor de upload mici, pe care operatorii le ofera.