O companie din Rusia a lansat un program ce sparge parola backup-ului pentru iDevices

O companie din Rusia a lansat recent un program cu ajutorul caruia puteti sparge parola unui backup-ul a iDevice-ului vostru. Programul utilizeaza in principal resursele placii grafice pentru a sparge parola, compania lucrand la o tehnologie, ce va fi in curand brevetata, care sa pun in valoarea puterea de calcul a chipului grafic. Acest program poate fi folosit pentru a sparge parola oricatui back-up facut unui iDevice(iPad/iPhone/iPod Touch), compania spunand ca acesta este primul program de acest gen de pe piata.

The new tool recovers the original plain-text password that protects encrypted backups containing address books, call logs, SMS archives, calendars, camera snapshots, voice mail and email account settings, applications, Web browsing history and cache.

Dar parola unui back-up nu e singurul lucru pe care il puteti afla cu ajutorul acestui program, compania sustine ca el poate fi folosit si pentru a decripta parolele : conturilor de e-mail, retelelor WiFi si chiar parolele pe care le aventi setate la conturile diferitelor site-uri pe care le vizitati. Daca e sa luam de bune spusele companiei, atunci acest program este foarte puternic si poate oferi acces la tot ce aveti voi in iPhone, odata ce aceste date au fost salvate de iTunes intr-un backup. Programul este complet legal, daca il folositi pentru a sparge backup-ul device-ului propriu, si este disponibil la achizitie cu 2 licente : una Home de 79€; si alta Professional de 199€.

Inca o lovitura data Apple in ceea ce priveste securitatea iOS 4.