Cateva lucruri interesante pe care le puteti face folosind FaceTime

FaceTime e una dintre principalele functii ale noului iPhone 4, o functie care ridica stacheta privind convorbirile video la un cu totul alt nivel. Apple a reusit sa revolutioneze, spun eu, felul in care apelurile video sunt si vor fi privite in viitor, ridicand standardul convorbirilor prin fortarea utilizatorilor de a folosi o retea WiFi in loc de traditionala retea 3G.

Iata cateva lucruri interesante pe care le puteti face folosind functia FaceTime :

  • puteti suna oriunde in lume gratuit : functia FaceTime functioneaza prin WiFi si odata ce ati activat serviciul nici macar nu mai e nevoie sa apelati numarul de telefon, ci doar va conectati la reteaua WiFi si initiati apelul direct din meniul contacts. Calitatea convorbirii tine de reteaua WiFi pe care va aflati insa prin aceasta functie Apple a dat posibilitatea oricaror posesori de iPhone 4 sa discute gratuit face-2-face prin intermediul unui telefon, oriunde s-ar afla.
  • puteti suna dintr-un avion : avand in vedere ca functia FaceTime functioneaza prin WiFi, costurile unor asemenea apeluri sunt mult mai mici decat tarifele per minut ale operatorilor aerieni. Calitatea convorbirii depinde de reteaua WiFI la care sunteti conectati, insa in clipul video de aici totul a decurs foarte ok pentru o convorbire video facuta dintr-un avion.
  • puteti proiecta imaginile de pe ecranul telefonului pe un ecran mai mare : folosind aplicatia DisplayOut, a lui Ryan Petrich puteti proiecta imaginile de pe telefonul vostru direct pe un ecran mare, la fel cum face Apple la conferintele sale. Aceasta optiune necesita jailbreak-uirea prealabila a telefonului, insa daca faceti video-conferinte dese atunci cu siguranta e un feature care v-ar fi de folos.
  • puteti inregistra convorbirile facute prin FaceTime : cu aplicatia DisplayRecorder, a lui Ryan Petric, puteti inregistra toate convorbirile facute prin FaceTime, deoarece aplicatia inregistreaza tot ce se intampla pe ecranul telefonului atat cat e deschisa. Ganditi-va ca doriti sa aveti o amintire a unei discutii cu o anumita persoana, ei bine prin intermediul acestei aplicatii puteti face acest lucru, insa trebuie sa faceti jailbreak telefonului inainte de asta.
  • puteti folosi FaceTime prin 3G : Apple a limitat folosirea functiei FaceTime doar la retelele WiFi deoarece numai printr-o conexiune internet puternica puteti avea convorbiri de o calitate foarte buna. Ei bine odata cu aparitia solutiei de jailbreak a aparut si prima aplicatie care permite folosirea functiei FaceTime prin 3G, My3G, iar calitatea convorbirii e destul de buna, dupa cum puteti vedea aici.

FaceTime e o functie extraordinara care a prins deja in randul utilizatorilor de iPhone 4, iar odata ce Apple o va implementa si in alte iDevice-uri numarul celor care o folosesc va creste substantial. Deocamdata aceasta functie este gratuita, insa exista sansa ca de anul viitor Apple sa taxeze folosirea ei, deoarece toate apelurile sunt redirectionate prin serverele Apple.