Un manager de la Apple arestat pentru luare de mita

Unul dintre managerii Apple(Paul Shinn Devine) care se ocupa cu reteaua internationala de distributie a iPod-urilor a fost arestat pentru ca se presupune ca a primit bani de la cateva firme din Asia care furnizeaza componente pentru acesoriile iPhone/iPod-urilor. Oficial Devine a fost arestat pentru presupusa savarsire a 3 infractiuni : wire fraud, money laundering and kickbacks, iar Apple l-a concediat din pozitia ocupata in firma si mai mult il va da in judecata cerand compensatii pentru faptele sale. Se presupune ca Devine ar fi primit mai mult de 1 milion de $ pentru a oferi informatii respectivelor firme, informatii care le-au permis acestora sa negocieze contracte favorabile(pentru ele) cu Apple.

The indictment describes a scheme in which Devine used his position at Apple to obtain confidential information, which he transmitted to Apple suppliers, including Ang. In return, the suppliers and manufacturers paid Devine kickbacks, which he shared with Ang. The information enabled the suppliers to negotiate favorable contracts with Apple, according to the indictment. The companies were not named in the indictment, but they were described as suppliers of materials designed for Apple’s iPhone and iPod products. They are located in “various countries in Asia,” the indictment said, including China, South Korea, Taiwan and Singapore.

Un purtator de cuvant al Apple a declarat ca, compania nu tolereaza astfel de actiuni, si ca va porni un proces civil impotriva lui Devine. Sa fie acesta motivul pentru care Apple are atatea probleme cu productia terminalelor? Eu as spune ca da, si e foarte posibil ca in viitorul apropiat Apple sa rezilieze contractele semnate cu respectivele firme, si poate isi va mari productia.

2 COMENTARII