Prima Pagina Apple Prima victima a tabletei iPad – Asustek Computers

Prima victima a tabletei iPad – Asustek Computers

Tableta iPad a avut vanzari record in intreaga lume, de la lansare si pana acum vanzandu-se cateva milioane de astfel de tablete, insa desigur ca tableta iPad a fost cumparata de clienti in detrimentul altor produse pe care ar fi urmat sa le achizitioneze. Prima “vitctima” care anunta oficial ca isi reduce productia pentru netbook-uri este ASUS, compania pierzand mult din cota de piata datorita tabletei iPad. Un oficial ASUS a anuntat ca compania va reduce productia de netbook-uri pentru urmatorul semestru al acestui an la doar 1.4 milioane de unitati, asta dupa ce vanzarile netbook-urilor au scazut datorita lansarii tabletei iPad.

ASUS urmeaza sa lanseze pana la sfarsitul anului un nou netbook cu un ecran de 10inch ce va rula Windows 7, insa e greu de crezut ca va fi un “iPad killer” in adevaratul sens al cuvantului, dar poate va reusi sa atraga o parte dintre clientii care inca sunt indecisi in privinta achizitionatii unui/ei netbook/internet tablet. Practic producatorii de smartphones inca se chinuie sa faca un “iPhone killer”, insa un “iPad killer” e inca departe.

  • DPiPad

    Interesanta stirea, multumim zaone.

  • Cu placere, presimt ca vor fi si altii care o vor lua pe urma celor de la ASUS.

  • Ion

    ASUS are o cifra de afaceri de 21.5 miliarde de dolari si fabrici imense in China – Apple este doar o firma de design – ei nu produc nimic fizic si nici nu concept chip-uri. Sa spui ca ASUS e o victima a iPad-ului e o mica prostioara, sunt mult prea puternici pentru a fi victima cuiva.

  • fabby

    nu cred ca asus are prea mult de sufert…in primul rand ipadul nu este apreciat chiar de toata lumea si nu prea multi isi permit sa ofere pe un ipad de 16 gb cat un laptop dotat binishor