Prima Pagina Apple Apple pregateste un sistem antifurt pentru iPhone

Apple pregateste un sistem antifurt pentru iPhone

Zilele trecute Apple a incercat sa inregistreze un brevet de inventie pentru un sistem de control al iDevice-urilor care la o prima vedere se prezinta ca un sistem “antifurt” pentru iOS. Mai exact prin acest sistem de control Apple va putea accesa telefonul utilizatorului pentru a verifica daca acesta este folosit in mod neautorizat de o alta persoana sau daca respectivul terminal a fost jailbroken, iar daca este intr-unita vreuna dintre conditiile de mai sus compania poate bloca anumite functii ale terminalului. Brevetul poarta numele de “Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device,” si in esenta le va permite celor de la Apple sa verifice : amprenta vocala a utilizatorului, sa analizeze o imagine a acestuia facuta cu camera telefonului si tineti-va bine … sa analizeze bataile inimii. Da, ati citit bine, Apple are un sistem de control care analizeaza bataile inimii persoanei care foloseste un iDevice.

The patent, titled “Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device,” describes several ways a device could sense who is using an iPhone or iPad. Among the methods considered are voice print analysis, photo analysis, heartbeat analysis (!), hacking attempts, or even “noting particular activities that can indicate suspicious behavior.”

Odata ce Apple a detectat ca o persoana neautorizata foloseste telefonul, ii poate face acestuia o poza, poate determina pozitia GPS a telefonului si desigur poate bloca anumite functii ale telefonului. Acelasi sistem poate detecta si daca telefonul a fost jailbroken sau hacked, deci Apple ar putea afla cam tot ce facem noi cu telefoanele noastre. Desigur ca daca un asemenea brevet ar fi inregistrat pentru Apple s-ar stabili niste limite clare intre care poate fi folosit, altfel se risca o grava incalcare a intimitatii persoanei.

 • sweetboyady

  asta e o tampenie a celor de la apple!e chiar ridicola ideea!aporopo,stiti cum se numesc cei care au idei prea multe?IDIOTZI! 🙂

 • lexen

  una este jailbreak'ul, care pana la urma cred ca este legal ( deci apple can suck on that) & alta este sa folosesti aplicatii sparte etc…

 • Oricum ar fi ei nu au nici un drept sa intre in telefonul meu fara voia mea. E mult mai grav sa faci asta decat sa instalezi o aplicatie piratata.

 • catanzaro27

  In Romania nu o sa vedeti asa ceva. + de asta jailbreak-ul e legal in America (deci Apple se trezeste instant cu mii procese pe care o sa le piarda) si pe langa toate astea daca se opreste location services terminalul nu poate fi identificat (eu il am oprit tot timpu, il pornesc doar cand am nevoie de el :D). Nu mai zic de restore, sepierd multe date despre client dupa un restore.

 • Mostwnted

  Pai si daca vinzi telefonu, o sa fie alt proprietar…deci alte batai ale inimii…deci alt mod de folosire…Treb sa-i anunt pe cei de la Apple cand vand telefonul? Ii dau un mail lu' jobs si il intreb daca pot sa vand telefonu 😀

 • Probabil acest brevet va fi un sistem antifurt care va fi folosit ca "Find My iPhone".

 • bOse

  Pai jb-ul parca era legal ? Sau nu ?

 • Este legal in SUA, insa pentru Apple nu prea e.

 • catanzaro27

  Pana isi fura cateva procese sa vezi cum se potolesc.

 • Andrei

  Eu zic ca nu o sa primeasca niciodata patent pt asa ceva. Daca-l primesc poate o sa-l foloseasca doar in SUA, in Europa nu o sa aiba curaj sa faca asa ceva

 • daniel

  Nu pare a fi un antifurt asta mai repede un control al posesorilor de iphone daca poate face atat de multe de ce nu ar verifica si convorbiri si altele. asta inseamna un abuz.

 • daniel

  am uitat sa spun antifurt inseamna aplicatia iLocalis nu acum vor ei sa faca

 • marian

  dar de ce nu va ganditi ca poate vor construi aplicatii utile. Desi nu-mi sau seama cum pot fi monitorizate bataile inimii, oprirea lor pot fi semnul unui infarct ( foarte util daca dai telefonul unei persoane cu probleme ) , accelerarea brusca a lor pot fi semnul unei agresiuni etc. Iar celelate sisteme de control pot fi foarte ok in cazul in care le-as gestiona eu ca si proprietar.

  Iar vav de jaillbroken…adevarul este ca probabil peste 80 % din cei care-l fac il fac pentru aplicatii piratate. Adica sunt hoti.

 • Anonim

  Cei care zic ca e o prostie..incercati cylay..Si vedeti acolo aplicatie..Faci de pe pc ce vrei tu cu telefonul .. si iti arata pe o harta unde se afla in acel moment,trimiti mesaje de pe pc pe telefon,poti sa il blochezi cu pin + mesaj pentru eventualul hot..+ multe alte chestii .. E super..