De ce sunt importante fisierele SHSH

Pentru cei care nu stiu inca, SHSH-urile sunt niste fisiere semnate de serverele Apple care sunt necesare tuturor posesorilor de iPhone 3GS/4 si iPod Touch 3G pentru a face restore la o versiune de firmware anterioara celei existente acum in iTunes. Dar fisierele SHSH sunt totodata necesare si posesorilor de iPhone 3G daca vor sa faca restore la o versiune de iOS 4 mai veche decat 4.0.2(acum, sau orice alta versiune curenta in viitor). Posesorii de iPhone 3G nu au nevoie de SHSH pentru a face restore la orice versiune de iOS 3.x.

Fisierele SHSH contin semnatura serverelor Apple plus datele de identificare ale telefonului vostru, sunt UNICE pentru fiecare telefon si NU poti fi folosite decat pentru a face restore telefonului pentru care au fost salvate. Fara aceste fisiere iTunes refuza sa faca restore telefonului vostru si nu exista nici o alta posibilitatea de a face restore fara acest fisier SHSH. Cydia salveaza automat fisiere SHSH pentru toate versiunile de firmware daca acceptati acest lucru, adica prima oara cand faceti jailbreak unui telefon nou si intrati in Cydia veti primi un mesaj care va intreaba daca doriti sa salvati SHSH-uri. Acel mesaj e unic iar daca apasati YES vor fi salvate fisiere SHSH pentru totdeauna, iar daca apsati NO nu veti mai putea salva fisiere SHSH in Cydia.

Fisierele SHSH pot fi salvate si cu TinyUmbrella, acest program le salveaza atat in PC cat si in Cydia, insa aceasta operatiune trebuie facuta manual.

So, fisierele SHSH sunt unica metoda de a face restore la un firmware vechi, daca sunteti un posesor de iPhone 3GS/iPod Touch 3G/iPhone 3G.