Prima Pagina Apple De ce sunt importante fisierele SHSH

De ce sunt importante fisierele SHSH

Pentru cei care nu stiu inca, SHSH-urile sunt niste fisiere semnate de serverele Apple care sunt necesare tuturor posesorilor de iPhone 3GS/4 si iPod Touch 3G pentru a face restore la o versiune de firmware anterioara celei existente acum in iTunes. Dar fisierele SHSH sunt totodata necesare si posesorilor de iPhone 3G daca vor sa faca restore la o versiune de iOS 4 mai veche decat 4.0.2(acum, sau orice alta versiune curenta in viitor). Posesorii de iPhone 3G nu au nevoie de SHSH pentru a face restore la orice versiune de iOS 3.x.

Fisierele SHSH contin semnatura serverelor Apple plus datele de identificare ale telefonului vostru, sunt UNICE pentru fiecare telefon si NU poti fi folosite decat pentru a face restore telefonului pentru care au fost salvate. Fara aceste fisiere iTunes refuza sa faca restore telefonului vostru si nu exista nici o alta posibilitatea de a face restore fara acest fisier SHSH. Cydia salveaza automat fisiere SHSH pentru toate versiunile de firmware daca acceptati acest lucru, adica prima oara cand faceti jailbreak unui telefon nou si intrati in Cydia veti primi un mesaj care va intreaba daca doriti sa salvati SHSH-uri. Acel mesaj e unic iar daca apasati YES vor fi salvate fisiere SHSH pentru totdeauna, iar daca apsati NO nu veti mai putea salva fisiere SHSH in Cydia.

Fisierele SHSH pot fi salvate si cu TinyUmbrella, acest program le salveaza atat in PC cat si in Cydia, insa aceasta operatiune trebuie facuta manual.

So, fisierele SHSH sunt unica metoda de a face restore la un firmware vechi, daca sunteti un posesor de iPhone 3GS/iPod Touch 3G/iPhone 3G.

 • radutotti

  Merge sa salvez shsh-ul si la IPhone 4, ca nu ai precizat nimic :D? multumesc

 • cashix4

  Eu am facut downgrade de la 4.0.1 la 3.1.3 fara sa am nici un gisier salvat.

  Am luat versiunea pentru 3g 3.1.3 de pe site-ul iclarrified si a fost ok.

  Acum am 3.1.3 si merge perfect,cu 4.0.1 pe iphone 3g mergea execrabil.

 • Schuntz

  Zaone daca am un iphone 3gs neverlocked caruia nu i s-a facut niciodata jailbreak si are 3.1.3 din fabrica pe el, mai pot sa ii fac update/restore la 4.0.1 si sa ii fac jailbreak cu jailbreakme.com?

  deci telefonul ala nu are niciun ShSH salvat pt ca nu a fost niciodata jailbreakuit

  Multumesc

 • @radutotti: Da, e necesar sa faci asta si pentru iPhone 4.
  @cashix4: Am explicat in articol care e treaba cu 3G si iOS 3.
  @Schuntz: Am scris destul de clar ca nu.

 • Cr1st1one

  Eu am 3G si pot face restore la 4.0 si 4.0.1…fara shsh salvat.

 • cezarica

  Voi sunteti cretini sa mor de nu, a scris clar omu mai sus ca la 3G nu trebuie nici un SHSH ci doar pentru 3GS.

 • Pentru 4.0 si 4.0.1 trebuie SHSH daca ai 3G. Cristi eu nu vad cum ai putea face asta decat daca ai SHSH salvat in Cydia si fisierul pus in hosts. Altfel nu merge, cel putin asa zice Dev Team.

 • Cr1st1one

  @cezarica: Ai grija cu limbajul!

  @zaone: Nu știu ce sa zic.. Știu ca-mi aparuse acel request pt shsh pe vremea când aveam 3.x (când a apărut pentru prima data notiunea de shsh), dar am ignorat. De atunci nu a mai apărut. Chiar ieri am trecut de la 4.0.2 la 4.0.1 (din lipsa unei soluții decente de jailbreak pt 4.0.2)

 • Athy

  Am un 3GS cu 4.0.1 si jailbreak prin metoda lui comex si dupa parerea mea, cred ca voi ramane pe 4.0.1 mult timp de acum incolo. Se descurca excelent telefonul. 😀

 • am citit m-a mlamurit cat de cat , acum vin cu o intrebare care deja cred ca are raspuns … dar incerc…. ci nestie poate din 2010 pana acum a aparut vreo metoda .
  Am luat un Iphone 4s la mana a doua cu IOS 6.0.1 pe el , mi-a mers wi-fi-ul cam 2 ore dupa ce l-am luat .. (nu stiu cum a mers la ‘proba’, si lam ine acasa doar 2 ore … in fine …), am citit pe net si mult zic ca ar fi de la IOS ……. as vrea sa fac downgrade de la IOS 6.0.1 la 5.1.1 nu am salvat nimic pentru el si nu e nici jailbroken….. e liber de retea luat direct din state ….
  STIMA !