Guvernul SUA iubeste Mac-urile

Graficul de mai sus reprezinta cresterea vanzarilor Apple in domeniul business datorita unei achizitii consistente de Mac-uri de catre o agentie guvernamentala din SUA. Intr-un clip video facut recent de presedintele SUA Barrack Obama am observat ca a folosit un Mac pentru a prezenta un nou site cu firme de asigurari medicale, deci se pare ca administratia SUA prefera Apple si Mac OSX in detrimentul Microsoft si Windows. Sincer sa fiu e de inteles faptul ca agentiile guvernamentale prefera stabilitatea si profesionalismul unui sistem Mac versus instabilitatea unui sistem Windows, iar recentele achizitii reprezinta un semn clar ca Microsoft a cazut din gratiile guvernului american.

Dar nu doar guvernul american a achizitionat cantitati masive de Mac-uri, se pare ca Apple inregistreaza vanzari bune si in Europa ca urmare a popularitatii iPhone. Analistii spun ca e vorba de un efect de halou, adica posesorii de iPhone au avut ocazia sa testeze iOS si prefera acum un sistem Mac OSX in detrimentul Windows, desi asta presupune o schimbare totala a modului de lucru cu calculatorul. Un alt motiv ar fi si faptul ca in Europa multi operatori de telefonie mobila(printre care si Orange Romania) vand Mac-uri la abonamente, deci un cost initial mult mai mic si o esalonare a platilor pe o perioada mai lunga de timp.

“The key driver,” of Mac sales in the European market, Wolf writes, “appears to be the iPhone. The iPhone holds a higher share in the European smartphone market than it does in the U.S. because it is distributed through multiple carriers in most countries in this region. In addition, the halo effect emanating from the iPhone is undoubtedly stronger than the iPod halo effect.”

Apple continua sa creasca, inregistreaza vanzari record si eu unul sper doar “sa nu i se urce la cap” si sa se transforme intr-un fel de Microsoft.