iOS 4.1 – lansare, jailbreak si decodare

iOS 4.1, urmatorul mare update pentru iOS va fi lansat, asemanator strategiei din ultimii ani, undeva pe la jumatatea lunii septembrie odata cu noua linie de iPod-uri. Anul acesta iOS 4.1 va functiona nu doar pentru iPhone/iPod Touch dar si pe tableta iPad, Apple anuntand la conferinta WWDC ca posesorii de tablete iPad vor avea de asteptat pana la iOS 4.1 pentru a putea face update la iOS 4.

iOS 4.1 blocheaza inca din versiunile beta solutia de jailbreak de pe jailbreakme.com, insa redsn0w inca functioneaza pe iPhone 2G/3G, deci pe aceste terminale puteti face jailbreak versiunii beta a iOS 4.1 si probabil veti putea face si versiunii finale. iPhone 3GS cu bootrom vechi poate fi jailbroken pe iOS 4.1, deci e foarte posibil ca dupa lansarea versiunii finale a iOS sa apara PwnageTool/sn0wbreeze care sa va permita sa faceti un custom ipsw jailbroken pentru iPhone 3GS cu bootrom nou. Pentru terminalele cu bootrom nou, inclusiv iPhone 4, o noua solutie de jailbreak va fi cel mai probabil disponibila undeva prin luna octombrie(cel mai devreme).

iOS 4.1 beta vine cu un nou baseband, deci s-a dus si solutia de decodare, asa ca nu va avantati sa faceti update la iOS 4.1 beta/final pana nu apare o solutie de decodare. Dupa parerea mea o solutie de decodare va fi disponibila in aceesi perioada cu solutia de jailbreak, deci tot undeva prin luna octombrie.

E foarte probabil ca Apple sa lanseze iOS 4.1 pe la jumatatea lunii septembrie, imediat dupa conferinta, asa ca va previn inca de pe acum sa aveti grija cu telefoanele sa nu faceti “update din greseala”.

4 COMENTARII

  1. Salut,

    Am un iPhone 4 nou, cumparat de pe http://www.apple.com.uk, versiunea neverlocked (500 lire).

    Intrebarea mea ar fii, daca ii fac jailbreak (decodarea nefiind necesara) si apoi fac "din greseala" update la ultima versiune de iOS, ce se intampla cu telefonul. Se codeaza deoarece am telefonul jailbreak-uit, sau doar nu imi mai functioneaza aplicatiile ipa, altele decat cele de pe apple store?

    Multumesc!

  2. Mersi de ajutor! Cand am primit telefonul, aveam pe el iOS 4.0.1. Am facut update la 4.0.2 si am incercat sa ii fac jailbreak de pe http://www.jailbreakme.com, insa am realizat apoi ca nu functioneaza pentru aceasta versiune. O sa ii fac un restore, pentru a face jailbreak… si un save de shsh pentru versiunea 4.0.1 (pentru 4.0.1 am facut deja). In legatura cu semnalul, vroiam sa anunt si eu viitorii posesori de iPhone 4, urmatoarele lucruri:

    1. In acelasi loc (Rm. Valcea) am 3-4 linii cu 3G activat si 5 linii fara 3G activat.

    2. Cu 3G activat, dupa 15 sec. de atingere a locului "sensibil", a scazut semnalul de la 3-4 linii la doua, iar dupa alte 20 secunde a scazut la o linie.

    3. Fara 3G activat, indiferent de cat timp am atins locul "sensibil", a scazut semnalul de la 5 linii la 4.

    Aceste teste le-am facut atat pe iOS 4.0.1, cat si pe iOS 4.0.2.

    Concluziile le puteti trage singuri…