iOS 4.1 – lansare, jailbreak si decodare

4

iOS 4.1, urmatorul mare update pentru iOS va fi lansat, asemanator strategiei din ultimii ani, undeva pe la jumatatea lunii septembrie odata cu noua linie de iPod-uri. Anul acesta iOS 4.1 va functiona nu doar pentru iPhone/iPod Touch dar si pe tableta iPad, Apple anuntand la conferinta WWDC ca posesorii de tablete iPad vor avea de asteptat pana la iOS 4.1 pentru a putea face update la iOS 4.

iOS 4.1 blocheaza inca din versiunile beta solutia de jailbreak de pe jailbreakme.com, insa redsn0w inca functioneaza pe iPhone 2G/3G, deci pe aceste terminale puteti face jailbreak versiunii beta a iOS 4.1 si probabil veti putea face si versiunii finale. iPhone 3GS cu bootrom vechi poate fi jailbroken pe iOS 4.1, deci e foarte posibil ca dupa lansarea versiunii finale a iOS sa apara PwnageTool/sn0wbreeze care sa va permita sa faceti un custom ipsw jailbroken pentru iPhone 3GS cu bootrom nou. Pentru terminalele cu bootrom nou, inclusiv iPhone 4, o noua solutie de jailbreak va fi cel mai probabil disponibila undeva prin luna octombrie(cel mai devreme).

iOS 4.1 beta vine cu un nou baseband, deci s-a dus si solutia de decodare, asa ca nu va avantati sa faceti update la iOS 4.1 beta/final pana nu apare o solutie de decodare. Dupa parerea mea o solutie de decodare va fi disponibila in aceesi perioada cu solutia de jailbreak, deci tot undeva prin luna octombrie.

E foarte probabil ca Apple sa lanseze iOS 4.1 pe la jumatatea lunii septembrie, imediat dupa conferinta, asa ca va previn inca de pe acum sa aveti grija cu telefoanele sa nu faceti “update din greseala”.