Hackerii din China dau iar batai de cap posesorilor de conturi iTunes

Se pare ca anumiti hackeri din China au reusit sa obtina parolele pentru conturile iTunes conectate la Paypal a mai multor americani si le-au incarcat conturile cu sume ce totalizeaza cateva zeci de mii de dolari. Se pare ca hackerii au folosit o gaura in securitatea celor de la Apple pentru aceste tipuri de conturi si au cumparat aplicatii de pe respectivele conturi, unele dintre ele fiind incarcate cu mii de dolari. Mai exact unui american i-au fost furati 4700$ din cont prin aceasta metoda, hackerul din China cumparand aproape 50 de aplicatii a cate 99$ fiecare. Din pacate acesta nu este singurul, pe Facebook aparand multe mesaje in care utilizatorii raportau ca din contul Paypal le-au disparut diferite sume de ordinul miilor/sutelor de dolari.

so apple/itunes had a security breach & someone bought over $500 worth of music through my paypal account. just what i wanted 2 b dealing w/ while in San Diego! AWESOME!!!

Everybody watch your itunes account closely. I just got hacked for almost $1000.00 worth of software, videos and music. Hopefully paypal will refund it all. . . . This happened within the last few hours. Once transaction after another.

Acesta este al treile atac impotriva securitatii iTunes si Apple pare sa se incline in fata hackerilor care gasesc metode tot mai inovative pentru a fura bani. Apple a modificat masurile de securitate privind introducerea parolei iTunes sau notificarea in cazul logarii de pe un alt calculator, insa din pacate hackerii s-au orientat catre Paypal ca sursa de cumparat aplicatii. Norocul americanilor este ca Paypal este o firma care isi protejeaza clientii si a anulat toate achizitiile, in plus lucreaza cu Apple la rezolvarea problemelor.

Sincer sa fiu parca nici nu imi mai vine sa atasez un card contului iTunes pentru ca nu se stie cand m-as putea trezi cu o asemenea surpriza si nu stiu daca banca ma va ajuta, totusi traiesc in Romania.