Prima Pagina aplicatii Hackerii din China dau iar batai de cap posesorilor de conturi iTunes

Hackerii din China dau iar batai de cap posesorilor de conturi iTunes

Se pare ca anumiti hackeri din China au reusit sa obtina parolele pentru conturile iTunes conectate la Paypal a mai multor americani si le-au incarcat conturile cu sume ce totalizeaza cateva zeci de mii de dolari. Se pare ca hackerii au folosit o gaura in securitatea celor de la Apple pentru aceste tipuri de conturi si au cumparat aplicatii de pe respectivele conturi, unele dintre ele fiind incarcate cu mii de dolari. Mai exact unui american i-au fost furati 4700$ din cont prin aceasta metoda, hackerul din China cumparand aproape 50 de aplicatii a cate 99$ fiecare. Din pacate acesta nu este singurul, pe Facebook aparand multe mesaje in care utilizatorii raportau ca din contul Paypal le-au disparut diferite sume de ordinul miilor/sutelor de dolari.

so apple/itunes had a security breach & someone bought over $500 worth of music through my paypal account. just what i wanted 2 b dealing w/ while in San Diego! AWESOME!!!

Everybody watch your itunes account closely. I just got hacked for almost $1000.00 worth of software, videos and music. Hopefully paypal will refund it all. . . . This happened within the last few hours. Once transaction after another.

Acesta este al treile atac impotriva securitatii iTunes si Apple pare sa se incline in fata hackerilor care gasesc metode tot mai inovative pentru a fura bani. Apple a modificat masurile de securitate privind introducerea parolei iTunes sau notificarea in cazul logarii de pe un alt calculator, insa din pacate hackerii s-au orientat catre Paypal ca sursa de cumparat aplicatii. Norocul americanilor este ca Paypal este o firma care isi protejeaza clientii si a anulat toate achizitiile, in plus lucreaza cu Apple la rezolvarea problemelor.

Sincer sa fiu parca nici nu imi mai vine sa atasez un card contului iTunes pentru ca nu se stie cand m-as putea trezi cu o asemenea surpriza si nu stiu daca banca ma va ajuta, totusi traiesc in Romania.

 • djcultus

  De aceea Zaone exista "installous" ….pentru a ne feri de asemenea ratati 😉 !:))))

 • eu

  nu le a furat nimeni banii, nu te mai agita atat! daca esti asa traumatizat ai putea sa renunti la laptop si la internet si la telefon si la tot! ce ti place sa te mai victimizezi……………………….asa ai facut si cu povestile despre iTunes si acum cu povestile despre Cydia………….parca ai fi o fetita

  PS: numai idiotii se trezesc cu astfel de surprize iar americanii nu duc lipsa…………

 • cashix4

  Eu de 2 ani am card atasat la itunes si nu am avut nici o problema.
  Daca esti atent sa nu bagi oriunde parola nu prea vad cum ar fi probleme.
  Problema tot timpul e intre computer si tastatura.

 • mctano

  sincer mi se pare o nebunie sa atasezi card unui cont folosit pe paypall cu mii de euro..

  il poti alimenta cand stii ca vei achizitiona una alta, si poti lasa o suma modica acolo mai mereu.

  nici eu nu am avut probleme pana acum cu itunes-paypall.

 • @eu: In primul rand ia si foloseste un mail adevarat sau viitoarele tale comentarii vor intra direct in trash, exista un motiv bun pentru care esti trecut la moderare. In al doilea rand las-o mai moale sincer ca nu vorbea nimeni de victimizare si etc. In rest chill si pace. Esti in continuare la moderare, sper ca intelegi de ce.

  @cashix4, @mctano: Nu stiu de unde le-au luat parolele insa iata ca s-a intamplat si Apple a refuzat sa le returneze banii, deci numai Paypal i-a ajutat. Nu stiu daca ei si-au "oferit" parolele fara sa stie sau aia chiar au spart vreo baza de date cu parole insa in concluzie nu e bine sa iti atasezi cardul cu salariul la contul iTunes.