Customizarea cu Winterboard – merita sau nu?

Winterboard este o aplicatie din Cydia(disponibila de o perioada destul de lunga de timp) care va ofera cea mai simpla solutie pentru customizarea totala a telefonului vostru. Winterboard a fost facuta de saurik, developerul aplicatiei Cydia, si este in momentul de fata cea mai folosita aplicatie pentru customizarea telefonului, pentru ea existand si cele mai multe teme. Winterboard functioneaza pe baza de mobilesubstrate care ruleaza constant in background atat timp cat din aplicatie sunt selectate temele/iconitele pentru customizare.

Winterboard este o aplicatie care necesita destul de multe resurse pentru a functiona insa ofera customizare totala gratuit pentru oricine. Daca aveti un iPhone 2G/3G atunci folosirea Winterboard nu e recomandata deoarece ingreuneaza sistemul foarte mult, defapt il ingreuneaza pana in punctul in care refuza sa mai porneasca aplicatii sau intra in safe mode datorita lipsei unei cantitari de RAM suficiente. Daca aveti un iPhone 3GS/4 atunci Winterboard merita folosit(daca doriti sa va customizati telefonul) pentru ca ambele terminale au suficienta memorie RAM/putere de procesare pentru a face fata atat aplicatiei Winterboard cat si oricarei aplicatii deschise in telefon.

Winterboard este totodata o sursa de erori si probleme deoarece nu toate temele sunt facute perfect si nu toate aplicatiile sunt 100% compatibile cu Winterboard. Din pacate aplicatia trebuie si ea actualizata aproape la fiecare iOS update deci exista riscul ca dupa un iOS update sa nu o mai puteti folosi deloc sau sa o folositi si sa creeze instabilitate in sistem.

Eu unul nu folosesc Winterboard pentru customizare, insa am observat ca pentru iPhone 4 au aparut niste teme adaptate pentru Retina Display, deci e foarte posibil sa instalez Winterboard imediat ce apare o solutie de jailbreak pentru iOS 4.1. Voi folositi Winterboard pentru customizare? V-ati saturat de cum arata iOS? Ati dori sa fac o pagina speciala cu teme pentru iPhone?