Apple lupta pentru a opri postarea de review-uri false pentru aplicatii

Se pare ca in SUA exista de ceva vreme companii specializate in postarea de review-uri pentru aplicatiile din AppStore. Aceste companii primesc bani de la developeri pentru a lasa comentarii favorabile aplicatiilor si deci a creste “cota” acestora in AppStore deoarece multi posesori de iPhone citesc review-urile unei aplicatii inainte de a o achizitiona. Anul trecut in SUA a fost aprobat un set de reguli ce interzice acestui gen de companii sa intreprinda astfel de servicii iar Apple a actionat in instanta o companie care facea acest lucru, rezultatul final fiind retragerea tuturor comentariilor postate de acea companie in AppStore.

Under the settlement, the California firm, Reverb Communications, and one of its executives, Tracie Snitker, agreed to remove all of the iTunes reviews that appeared to be written by ordinary people. The settlement also bars Reverb and Ms. Snitker from making similar endorsements of any product or service without disclosing any relevant connections. The settlement did not involve any monetary penalties.

Apple obliga persoanele care vor sa scrie un review despre o aplicatie sa cumpere intai acea aplicatie pentru a evita situatii de genul celei prezentate mai sus. Sincer sa fiu solutia mi se pare foarte buna deoarece in momentul de fata Apple NU are un sistem ce permite testarea aplicatiilor si majoritatea oamenilor se uita la review-uri si la numarul de voturi ale unei aplicatii inainte de a o cumpara.