iOS 4.1 disponibil saptamana viitoare – aduce HDR pentru iDevices

Apple a anuntat in aceasta seara ca va lansa iOS 4.1 saptamana viitoare, noua versiune de software fiind disponibila doar pentru iPhone/iPod Touch, nu si pentru tableta iPad. iOS 4.1 vine cu cateva noutati foarte foarte interesanta :

  • rezolvarea unor buguri existe in iOS 4.0 – 4.0.2;
  • rezolvarea problemelor cu iPhone 3G;
  • o noua functie pentru aplicatia camera High Dynamic Range  sau HDR;
  • posibilitatea de a uploada filmele HD prin WiFi;
  • posibilitatea de a inchiria show-uri pe iDevices;
  • lansarea oficiala a aplicatiei Game Center impreuna cu intreaga retea de socializare.

Cea mai interesanta functie este HDR, adica acum telefonul va face 3 poze in loc de una apoi le va combina pe toate pentru ca imaginea finala sa fie una  care combina toate elementele din cele 3 poze si are calitatea cea mai buna. Daca ati folosit camere cu functia HDR atunci siti despre ce vorbesc eu aici, daca nu atunci cu siguranta wikipedia va poate explica mai bine.

Sincer sa fiu functia aceasta va transforma camera iPhone 4 intr-o “minune” de 5 megapixeli, cel putin asa a reiesit din prezentarea facuta de Apple in cadrul conferintei. Ramane de vazut cum se va comporta in realitate, oricum camera din iPhone 4 este foarte foarte buna si sper ca aceasta functie sa o faca extraordinara.

Sursa poze.

9 COMENTARII

  1. sper sa fie si pt 3GS, nu doar 4. si HDR nu era la 4.2?

    oricum, se pare ca Apple a găsit remediul natural pentru jb: update-uri din ce in ce mai dese 🙁

  2. Se vede in poza ca HDR e pentru 4.1, deci e pentru 4.1. Nu cred ca va merge decat pe iPhone 4 deoarece e singurul cu camera capabila. Cum sa folosesti HDR pe o camera de 2 sau 3 mpx?
    Nu s-a spus absolut nimic de lansarea iPhone 4 in alte tari.

  3. HDR nu are legatura cu marimea pixelilor, evident un HDR prelucrat din poze facute cu o camera mai buna va fi mai reusit, va merge si pe 3G si 3GS
    Ce ma distreaza este ca programe HDR exista si in acest moment in Appstore :))

  4. Oricum dezamagit de ce aduce 4,1, speram la un multitasking mai bun. Sincer ar trebui sa faca un X sau sa apesi de doua ori pe buton pentru ca o aplicatie sa se inchida nu sa se duca toate aplicatiile in multitasking. Asta e singura chestie care as dori sa o imbunatateasca: sa aleg eu ce aplicatie se duce in multitasking, nu sa se duca toate automat si dupa aia cand am 10 aplicatii deschise sa ma chinui eu sa le inchid una cate una. Deci sper ca la 4,2 sa implementeze ceva de genul asta !