Prima Pagina iPhone 4 iPhone 4 si viteza de download prin WiFi

iPhone 4 si viteza de download prin WiFi

Aseara am facut un mic test in care am incercat sa vad care e viteza de descarcare de pe internet prin reteaua WiFi a iPhone 4. Pentru test m-am conectat la o retea ad-hoc facuta cu o placa de retea WiFi ce avea internetul partajat de la o placa de retea conectata la RDS. Eu am un abonament de 39 de lei(cel cu viteza de pana la 100mbits), cu conexiune prin fibra optica, de la switch la switch, si cablu de retea pana la switch. Din testele facute reiese ca ar trebui sa am o viteza de download de minim 10mbits/1MB de pe serverele conectate la reteaua metropolitana RDS si in realitate asa este, insa mai mult de 1MB nu am reusit sa prind desi reteaua la care sunt conectat suporta pana la 54mbps.

Am incercat sa copiez ceva in telefon cu WinSCP insa viteza nu trecut de 700KB/s desi eram conectat la o retea ce suporta pana la 54mbps. Nu stiu ce anume produce aceasta “gatuire” a vitezei, insa de cand am iPhone nu am reusit sa copiez ceva in el prin WiFi cu mai mult de cateva sute de KB si nu am reusit sa descarc ceva de pe internet cu o viteza mai mare de 1MB. Voi ce viteze ati atins la download de pe internet sau copiat in telefon prin WiFi(indiferent ce model de iPhone aveti)?

 • SirWolfy

  Eu am reusit 400KB/s cu iphone 3g.

 • Razvan

  Eu am tras jocuri prin instalous prin wifi la viteza si de 1,5 mb/s,insa in functie de site-ul de download, de cele mai multe ori merge cu viteza de pana in 500 kb/s. Cel mai bine downloadez din appstore. Am luat un joc de 300+ mb in vreo 5 min.

 • Andrei

  39 euro sau 39 ron ?

 • 39 de lei.

 • vasiabikeru

  Pacat ca ti-ai limitat reteaua la 54mps. Am acelasi abonament, si m-am lovit de aceeasi problema cand am pus un router ca sa am si wifi si am considerat ca mai bine renunt la el (am si avantajul unui abonament de la orange de 14E 😀 ) si pastrez legatura UTP pana in iMac. Downloadez de pe trackere si alte alea cu 10MB. Cred ca e o irosire de bani si timp sa limitezi in casa viteza, cand pe usa intra dublu.

 • Andrei

  Nu cred ca si-a limitat el viteza . Atat poate router-ul wireless.

 • vasiabikeru

  😉 asta spuneam si eu. Am trecut prin aceeasi problema cu un router Tenda, si am renuntat la el pentru a folosi abonamentul la cat duce el.

 • Andrei

  El a testat pe un Iphone. 54 mps sunt deja mai mult decat suficienti. deci nu poate iphone-ul cate poate reteaua. Poate pe laptop/pc foloseste UTP.

 • Mostwnted

  Pai pe destkop nu te limiteaza la 54 pentru ca ai cablul care vine din router in calc. Doar pe wireless e max 54…pe cablu e normal…si oricum nu cred ca duce telefonul 54 mps…si oricum 54 mps vin cam 6 si ceva Mps, deci cred ca e suficient…

 • vasiabikeru

  Tot degeaba, cu firul trecut prin router la atat ajunge, 54. Dar am recitit acum ce setup a avut si de fapt e conectat direct la UTP si de pe placa wifi a facut o retea si s-a conectat la ea cu iphone-u, niciun router la mijloc. Deci, vorbim balarii degeaba 🙂

 • Mostwnted

  Yo cred ca tu vb despre altceva pt ca pe destkop am avut si viteze mai mari cu cablul din router, dar depinde de unde downloadezi…54 mps e pt wireless parerea mea…pe cablu e normal…cat te duce conexiunea si placa de retea…oricum si daca te-ar limita pe cablu la 54 mps tot ar fi suficienti …

 • vasiabikeru

  Eu am incercat in weekend faza cu routerul si mi-a limitat viteza pe UTP-ul venit direct din el la 54, si de-asta spun. Acuma cine stie, poate o fi mai panda el…

 • Mostwnted

  Uneori cand iau de pe trackere iau cu 2-3 Mb, alteori cu 6-7 Mb, sunt si momente cand merge cu pana la 1 Mb …depinde cati seederi am…yo zic ca e mai mult decat suficient si mult mai confortabil cu router…

 • Mircea

  Si eu am abonamentul de 39 RON de la RDS. Va recomand D-Link DIR-615 Wireless N Router. Merge lejer cu 7-8 MB pe Wireless. Sunt foarte multumit de el si il am de prin februarie. Inainte aveam si eu un Router Wireless D-Ling de 54 si mergea cam cu 1.1 MB. Deci nu e nevoie sa va limitati reteaua ca sa aveti confort in utilizarea internetului in casa.

 • Deci, e o placa de retea banala care duce 54Mbps prin WiFi. Pe laptop am prins vreo 5 MB maxim, deci 40Mbps, insa pe iPhone am prins doar 1.1MB adica 10Mbps. Nu e limitare din placa de retea ci probabil din iPhone, avand in vedere ca pe laptop am viteze mult mai mari.
  Presupun ca iPhone-ul se conecteaza la retea pe un standard WiFi mai putin potent ca sa nu consume atat de multa energie.

 • Marius

  Zaone, daca vrei sa-l pui la incercare cu adevarat, conecteaza-l la un router care stie de wifi n. Tu te-ai conectat pe un g banal. Iphone4, la fel ca si ipad-ul are implementat si wifi n care e un mare pas inainte fata de wifi b sau g.

 • Are n?

 • Marius

  Din cate stiu e acelasi modul de WI-fi atat pe ipad cat si pe iphone 4 iar eu pe un router Belkin Wireless N+ scot in speedtest.net 25 Mbps down si 17 Mbps up cu ipad-ul meu conectat prin WI-FI n. Pe 3Gs care se conecteaza prin WI-FI g scot 12 down si 15 up. Reteaua nu e RDS, eu zic ca e mai slaba… in general torentele le downloadez cu 10 MB/s si uploadez cu 6 MB/s.

 • Nu am WiFi N, dar totusi iPhone are b/g cum are si laptop-ul care prinde pana la 40 mbps, deci ma astept ca si iPhone-ul sa faca asta. Laptop-ul nu are WiFi n.

 • adyitalianu

  eu pe 3gs am downloadat filmulete din itunes cu 2 mb/s. 2.2 mb/s maxim am prins.

 • irsp

  iPhone 3GS, speedtest.net imi raporteaza 20 Mbps prin WiFi, am facut download cu 1.90 MB/s – 2.00 MB/s.