Cum arata pozele facute cu noua functie HDR

Ieri Apple a anuntat ca iOS 4.1 va veni cu o noua functie : HDR care ne va permite sa facem poze ce vor arata mult mai aproape de realitate decat cele facute in prezent cu camera din iPhone. HDR reprezinta practic o solutie software pentru a obtine poze de o calitate cat mai apropiata de ceea ce vedem cu ochiul liber, insa tineti minte ca e doar o solutie software deci nu compenseaza lipsa unui obiectiv mai bun. Functia HDR face practic 3 poze cu expunere diferita si folosind programul de procesare facut de Apple le combina pentru ca rezultatul final sa fie ceea ce vedeti in pozele din articol, adica imagini de o calitate cat mai apropiata de realitate.

De cele mai multe ori folosirea functiei HDR duce la captarea de poze mai luminoase, cu mai multe detalii, deci mai clare si destul de apropiate de realitate. Din pacate functia HDR nu e la fel de utila si in zonele cu luminozitate scazuta, defapt nici o camera de telefon mobil indiferent de software-ul de procesare foto, nu e in stare sa faca poze extraordinare in conditii de luminozitate scazuta. Eu abia astept sa testez aceasta functie pe iPhone 4 si sunt sigur ca prin implementarea ei camera(si asa buna) iPhone 4 va deveni grozava.

Articolul precedentAplicatii gratuite pentru iPad, iPhone si iPod Touch – 02.09.2010
Articolul următorVideo: Samsung Galaxy Tab preview
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.