Cum arata pozele facute cu noua functie HDR

Ieri Apple a anuntat ca iOS 4.1 va veni cu o noua functie : HDR care ne va permite sa facem poze ce vor arata mult mai aproape de realitate decat cele facute in prezent cu camera din iPhone. HDR reprezinta practic o solutie software pentru a obtine poze de o calitate cat mai apropiata de ceea ce vedem cu ochiul liber, insa tineti minte ca e doar o solutie software deci nu compenseaza lipsa unui obiectiv mai bun. Functia HDR face practic 3 poze cu expunere diferita si folosind programul de procesare facut de Apple le combina pentru ca rezultatul final sa fie ceea ce vedeti in pozele din articol, adica imagini de o calitate cat mai apropiata de realitate.

De cele mai multe ori folosirea functiei HDR duce la captarea de poze mai luminoase, cu mai multe detalii, deci mai clare si destul de apropiate de realitate. Din pacate functia HDR nu e la fel de utila si in zonele cu luminozitate scazuta, defapt nici o camera de telefon mobil indiferent de software-ul de procesare foto, nu e in stare sa faca poze extraordinare in conditii de luminozitate scazuta. Eu abia astept sa testez aceasta functie pe iPhone 4 si sunt sigur ca prin implementarea ei camera(si asa buna) iPhone 4 va deveni grozava.

14 COMENTARII

  1. Pai de ce nu incerci de pe acuma. Gasesti o gramada de aplicatii in appstore care fac poze HDR. Nu trebuie sa il crezi neaparat pe S.J. ca ei sunt primii 🙂

  2. Lol, nu spus nimeni ca sunt primii dar nu ai de unde sti ca aplicatiile din AppStore folosesc aceeasi algoritmi si aceleasi metode de procesare precum aplicatia camera din iOS.

  3. Fii linistit ca sigur o sa fie the same shit. Incearca HDR Pro, aplicatie recomandata si de cei de la gsmarena, pt iphone 4 sa vezi cum ies.

  4. L-am luat si eu pe 3gs. Daca nu tii telefonul nemiscat e foarte probabil sa nu iasa bine. Aceeasi regula sigur se va aplica si la HDR de la apple pt ca daca pozele nu sunt aproape identice e foarte greu sa le uneasca .

  5. Ce e in pozele alea nu prea e hdr,sunt niste poze cu luminozitatea marita si contrastul putin mai scazut/marit(depinde de poza)…