WeTab – o internet tablet ce ruleaza sistemul de operare MeeGo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7EdNBTwHxWk[/youtube]

WeTab este o internet tablet facuta in jurul sistemului de operare MeeGo ce a fost prezentata acum cateva zile la conferinta internationala IFA 2010 de catre Intel. Despre MeeGo am vorbit si in alte articole, stiti cu totii “cu ce se mananca” acest nou sistem de operare conceput de Nokia si Intel, insa acum avem o tableta care e aproape gata de a fi lansata pentru end-useri. Eu unul sunt placut impresionat de MeeGo si consider ca va avea un succes mult mai mare decat tabletele Android si daca ar avea destule aplicatii ar putea fi chiar un contra-candidat pentru iOS.

WeTab se prezinta foarte bine, are un ecran capacitiv care raspunde bine la comenzi, este rapida, are un design placut si imi place cum a fost customizat MeeGo pentru ea. Foarte multi utilizatori de iOS au instalat aplicatii care le permit sa faca scroll vertical in SpringBoard iar WeTab vine cu aceast feature din start. Din pacate camera se deschide cam greoi insa probabil vor gasi o metoda de a rezolva acest inconvenient. Un mare plus al acestui sistem de operare il reprezinta faptul ca multe dintre aplicatiile pentru linux sunt deja compatibile cu el si dupa cum ati putut vedea in video tableta avea deja instalate multe aplicatii in ea.

Nu stiu de ce, dar MeeGo ma atrage mai mult decat Android. Poate e si din cauza felului in care arata, poate pentru ca e nou, dar eu ii dau foarte multe sanse sa fie un succes daca e promovat foarte foarte puternic.

8 COMENTARII

  1. frumoasa tableta insa ramane de vazut sistemul de operare cum va fi 🙂 android a trebuit sa ajunga la 2.2 ca sa fie ceva de capul lui.

    2 usb-uri.. ma intreb daca sunt 2.0 sau 3.0….

    pana acum la eleganta nu a intrecut nimeni ipad iar din acest punct de vedere pierd multi cumparatori. Va fi peste samsung galaxy tab cu siguranta, dar peste ipad slabe sanse 🙂

    e demn de apreciat faptul ca celor de la intel si nokia le-a iesit o tableta destul de buna la prima incercare ( cel putin din evidente ) , insa daca nu reusesc sa concureze la capitolul aplicatii, tot apple va invinge.

  2. Avem procesor Intel Atom 1,66 Gb, Linux, 11,6“, 1366 x 768 Pixels, Color, Multi-Touch display, webcam, 2xUSB, cititor SDHC, iesire HDMI 1080p …iar pretul de 570 euro pentru varianta 3G / 32Gb / GPS o face o adevarata iPad killer. Traiasca concurenta !

  3. e chiar tare, dar daca ziceai tu @zaone ca e slabuta… glumesc. atuurile sunt, desigur, pe langa conectivitate (usb,hdmi, card reader) faptul ca-mi place cum se misca, promite un succes mare.