Ce a sacrificat Apple pentru a imbunatati performanta terminalului iPhone 3G pe iOS 4.1

Apple a promis ca va imbunatati performanta terminalului iPhone 3G in iOS 4.1 si iata ca s-a tinut de cuvant, insa aceasta imbunatatire a performantei a fost facuta cu un pret, anume scoaterea unor optiuni. In primul rand este vorba despre scoaterea posibilitatii de a sincroniza notitele over-the-air cu iTunes, o functie care nu stiu daca avea un impact atat de mare asupra performantei, insa oricum Apple a scos-o. In al doilea rand este vorba despre modificarea aplicatiei Spotlight astfel incat sa nu ami caute prin MMS-uri. Stiti ca prin intermediul aplicatiei Spotlight puteti cauta prin tot telefonul si dezactivarea cautarii ducea la o imbunatatire drastica a performantei pe iPhone 3G, ei bine iata ca Apple a scos deja o functie din aplicatia Spotlight.

Din pacate imbunatatirile aduse in iOS 4.1 pentru iPhone 3G sunt minore asa ca posesorii unor astfel de terminale se vor vedea nevoiti sa treaca la un iPhone 3Gs/4 pentru a putea beneficia de iOS 4.x.

2 COMENTARII

  1. Am facut update la 4.1 , aveam dezactivat tot din “spotlight” iar dupa update am observat o foarte usoara inbunatatire a perfomatei. Am oservat ca ajuta un pic si renuntarea la foldere si lasarea aplicatiilor “libere”. Oricum ma gandesc foarte serios sa fac downgrade la 3.1.3.

  2. iPhone 3G se mişcă extraordinar de bine după update la 4.1. E o mare, mare diferenţă între cum se mişca cu 4.0 şi cum se mişcă acum.