Cydia va fuziona cu aplicatia Rock

A trecut un an si jumatate de cand aplicatia Rock a fost lansata si iata ca acum aceasta va deveni istorie odata ce fuzionarea cu aplicatia Cydia se va termina. Se pare ca saurik si developerul care a facut aplicatia Rock au negociat cateva luni pentru a ajunge la un acord in privinta achizitionarii a tot ce tine de aplicati Rock, iar acest acord s-a finalizat si a fost facut public aseara insa nu s-a specificat absolut nimic in legatura cu suma ce va fi platita developerului aplicatiei Rock.

Aplicatia Rock nu a fost vreodata un inlocuitor al aplicatiei Cydia pentru ca developerii solutiilor de jailbreak nu au inclus-o intotdeauna in programele lor de jailbreak. Rock a fost de multe ori o sursa a problemelor legate de incompatibilitatea intre aplicatii, insa in curand acest lucru va deveni doar o memorie nefericita. Toate aplicatiile din Rock vor fi mutate in Cydia si toate persoanele care au achizitionat aplicatii din Rock vor putea descarca in continuare aplicatiile din Cydia pentru ca si licentele vor fi mutate. Iata ce a avut de zis developerul aplicatiei Rock :

It’s been a fun ride. We set out to change the landscape and I think we were very successful. I think we contributed to attracting more business professionals to the iPhone jailbreak community, and added some great functionality to the platform. The current transaction with Cydia is a great opportunity for us. We’re going to miss some of the excitement, but no reason for anyone to worry. I, personally, will be spending even more time in Intelliborn apps development (both existing and exciting new projects). A few months ago, Jay and I sat down together and we realized, I enjoyed making apps more (and was better at it), while Jay enjoys providing platform functionality. It was a win-win for both groups and we’re excited about the transition.

Iata si cateva statistici despre aplicatia Rock :

  • Numarul developerilor cu aplicatii listate in Rock: 124 (din 19 tari);
  • Terminale iOS care au instalat Rock: 4.6 millioane (din 220 tari);
  • Utilizatori inregistrati: 2+ millioane;
  • Numarul licentelor vandute: 500,000;
  • Numarul utilizatorilor care au achizitionat o licenta: 280,000 (din 185tari);
  • Utilizatori care au instalat versiuni piratate ale aplicatiilor: 38 miliarde;
  • Incasarile obtinute de aplicatia Rock (12 Martie 2009 – Septembrie 2010): 3.3+ millioane de dolari;
  • Numarul angajatilor: 9.

Dupa cum vedeti, Rock era o adevarata afacere care genera bani foarte buni, insa acum a fost vanduta si sunt sigur ca suma nu e chiar atat de mica. Veti duce dorul aplicatiei Rock? Eu nu!