Noutatile din iOS 4.2 beta 1


iOS 4.2 a fost lansat aseara de Apple si reprezinta un update major pentru posesorii de tablete iPad, iar pentru restul reprezinta probabil doar un iOS care va bloca solutia de jailbreak ce urmeaza sa fie lansata pentru iOS 4.1. Iata ce aduce nou iOS 4.2 :

1. AirPrint – va permite printarea documentelor si a paginilor web direct din iDevice-urile noastre. Practic accesati o pagina web sau deschideti un document si aveti optiunea de a printa prin wireless. Optiunea va fi disponibila pentru toate iDevice-urile odata ce iOS 4.2 va fi lansat oficial. Iata si lista imprimantelor compatibile cu aceasta noua functie :

  • HP Photosmart Premium Fax e-All-in-One Printer – C410
  • HP Photosmart Premium e-All-in-One Printer series – C310
  • HP Photosmart All-e-in-One Printer series – B210

2. AirPlay – va permite streaming-ul audio/video prin WiFi sau transmiterea de fisiere audio catre toate terminalele compatibile. Se pare ca iPod Touch 4G are o iconita speciala pentru AirPlay deci va functiona cu noua optiune, insa nu va fi singurul terminale caci si Apple TV va fi compatibil.

3. GameCenter – Apple a inclus si noua aplicatie GameCenter pe tableta iPad, astfel ca toti gamerii cu tablete vor putea folosi reteaua sociala a celor de la Apple pentru a se juca online cu prietenii. Se pare ca iOS 4.2 adauga si o optiune care permite aplicatiilor 3rd party sa adauge prieteni automat in GameCenter.

4. Aplicatia Calendar poate importa fisiere.

5. Search in Page – acum tableta iPad are in browser adaugata o optiune care va permite sa cautati in pagina cuvintele dorite. Pentru a cauta introduceti un cuvant in casuta de text pentru cautarea in Google si veti avea la dispozitie 2 optiuni : cautarea in pagina sau pe Google. Odata aleasa optiunea pentru cautare in pagina vor fi selectate cu galben cuvintele alese.

6. Acum tableta iPad are optiunea de a modifica luminozitatea ecranului direct din bara care va afiseaza aplicatiile deschise in background.

7. Pentru iPhone/iPod Touch exista posibilitatea de a modifica fontul din aplicatia Notes. Optiunea se gaseste in meniul de setari si tot de acolo puteti selecta ce font doriti.

8. A fost schimbata iconita pentru Voice memos.

9. A fost adaugata o optiune pentru  a seta volumul soneriei independent de volumul selectat pentru restul sistemului. Daca folositi butoanele de volum pentru a seta sonorul in sistem la un nivel mai mic, volumul soneriei va ramane la acenasl nivel.

10. Optiunea AirPrint poate fi accesata pe iPhone/iPod Touch selectand iconita + din Safari. Odata ce selectati acea iconita veti primi optiunile pentru printare.

11. AirPrint NU functioneaza decat pe terminalele care au si multitasking deci nu va merge pe iPhone 3G.

4 COMENTARII

  1. Am instalat pe 3G… Din primele observatii.. exista un mic lag in navigarea prin setari…care aproape disparuse in iOS 4.1 … Basebandul se actualizeaza la 05.15.01 de la 05.14.02 (iOS4.1).