Prima Pagina blackra1n Tutorial functional: Jailbreak iPhone 3GS pe iOS 4.1

Tutorial functional: Jailbreak iPhone 3GS pe iOS 4.1

Acest tutorial de jailbreak li se adreseaza doar posesorilor de iPhone 3GS cu bootrom vechi care au SHSH salvat pentru iOS 3.1.2 sau iOS 3.1.3. Aceasta metoda nu functioneaza pentru iPhone 3GS cu bootrom nou sau pe orice alte terminale/versiuni de firmware. Acest tutorial NU face activare, deci daca aveti nevoie de activare va trebui sa folositi cartela operatorului de telefonie pe care e blocat telefonul sau o cartela universala.

Din pacate mie nu imi merge Cydia sau Safari, deci e posibil ca nici voua sa nu va mearga insa daca aveti timp si rabdare puteti incerca tutorialul. Eu am facut restore de pe iOS 3.1.2 jailbroken cu blackra1n, insa ar trebui sa mearga si daca ati facut jailbreak cu redsn0w.

Pasul 1

Descarcati o versiune de modificata a PwnageTool de aici.

Descarcati iOS 4.1 pentru iPhone 3GS de aici.

Pasul 2

Telefonul trebuie sa fie jailbroken pe iOS 3.1.2 cu blackra1n sau trebuie sa aiba instalat un custom ipsw pentru iOS 3.1.x facut cu sn0wbreeze/PwnageTool. Daca aveti iOS 3.1.3 instalat si jailbreak cu Spirit atunci instalati din Cydia Spirit2pwn.

Pasul 3

Instalati iTunes 10 pe Mac-ul vostru daca nu ati facut inca acest lucru.

Pasul 4

Deschideti Pwnagetool, selectati Advanced mode, selectati iOS 4.1 descarcata la pasul 1 si urmati pasii de aici pentru a face un custom ipsw cu PwnageTool. Aceasta versiune modificata a PwnageTool nu face activarea telefonului si nu puteti instala vreun program de decodare prin intermediul ei.

In mijlocul procesului, prin care PwnageTool face acel custom ipsw, vi se va cere sa introduceti parola de administrator a Mac-ului vostru. Inainte sa introduceti parola instalati iOS.41Jailbreaker din arhiva descarcata la pasul 1 apoi introduceti parola. Daca nu instalati acel patch inainte de a introduce parola nu veti reusi sa faceti restore la custom ipsw-ul facut si veti primi eroarile 2009/2006.

Pasul 5

Dupa ce ati facut acel custom ipsw, tineti apasatata tasta Option in timp ce dati click pe restore pentru a selecta custom firmware-ul facut.

Dupa ce iTunes termina de facut restore veti avea iOS 4.1 instalat pentru iPhone 3GS.

Daca aveti probleme cu deschiderea Safari atunci instalati SafariFix din Cydia prin repo-ul http://repo.woowiz.net.

 • nu merge unlock cu ultrasnow?

 • Daca iti pastreaza baseband-ul merge, insa nu iti pot spune sigur ca il pastreaza.

 • bOse

  Zaone, ai iMac sau MacosX pe PC ?

 • Mac OSX in VmWare.

 • bOse

  Si ar merge sa fac Jb pe un 3gs cu bootrom nou utilizand tutorialul de mai sus ?

 • Ce scrie in articol?

 • Clyde

  Daca am un 3GS cu bootrom vechi cu care am trecut deja de la iOS 3.1.2 la 4.0.1, as putea aplica tutorialul de mai sus pt. a instala iOS 4.1? Aveti idee daca ultrasnow va merge in acest caz pt. unlock? Scuze daca s-a raspuns deja la aceste intrebari, dar vreau sa fiu sigur ca am inteles clar inainte de a ma apuca sa ma “joc”. Danke!

 • andrei

  salut. aici vad ca scrie jaibreak pentru 3GS. Pentru 3g nu a aparut inca jailbreak?

 • Functioneaza redsn0w 0.9.5 beta 5-5 insa sunt probleme cu Cydia.

 • andrei

  mai intai de toate, se merita instalat 4.1? merge mai repede precum zice in update?

 • Mai repede merge doar pe 3G, pe iPhone 3GS nu exista imbunatatiri ale performantei.

 • andrei

  pai la 3G ma refeream. hai ca incerc sa vedem ce iese. la ce probleme te referi in legatura cu cydia?

 • Nu prea merge ca nu e chiar atat de buna versiunea din redsn0w.

 • andrei

  ce ipsw trebuie? ca cu iPhone1,2_4.1_8B117_Restore imi zici unable to recognize

 • Intra in articolul unde am scris despre lansarea iOS 4.1 si ai acolo link pentru toate modelele. Dar daca faci asa restore pierzi posibilitatea de a face decodare.