Tutorial: Jailbreak iOS 4.1 pe iPhone 3G

Pana acum jailbreak-uirea iOS 4.1 pe iPhone 3G nu era recomandata deoarece redsn0w nu este actualizat pentru a face un jailbreak fara probleme. Cei care au folosit redsn0w pentru a face jailbreak unui iPhone 3G pe iOS 4.1 au descoperit ca aplicatia Phone nu functioneaza, Cydia nu functioneaza si desigur exista multe crash-uri.

Teoretic prin acest tutorial ar trebui sa puteti face un custom firmware gata activat si care va pastreaza baseband-ul intact, deci nu veti avea nevoie de o cartela pentru activarea telefonului si veti putea instala ultrasn0w din Cydia pentru decodare.

Teoretic ar trebui sa puteti incarca acest PwnageTool doar daca aveti jailbreak facut cu redsn0w pe iOS 4.0/4.0.1, dar mai multe nu va pot spune pentru ca nu am un iPhone 3G pe care sa pot testa.

Tutorialul a fost incercat de un utilizator si i-a functionat. Totusi nu exista o confirmare in ceea ce priveste activarea si pastrarea baseband-ului deci il folositi pe propria raspundere!

Acest tutorial functioneaza doar pe Mac. Pentru Windows nu exista inca nici o solutie de jailbreak care sa functioneze corect.

Pasul 1

Descarcati PwnageTool 4.01 de aici.

Descarcati acest custom firmware bundle de aici.

Descarcati iOS 4.1 pentru iPhone 3G de aici.

Pasul 2

Dezarhivati PwnageTool si arhiva cu acel custom firmware bundle pe desktop. Dati click dreapta pe PwnageTool, selectati “Show Package Contents” si navigati catre : Contents/Resources/FirmwareBundles/ apoi copiati acolo firmware bundle-ul din arhiva descarcata la pasul 1.

Pasul 3

Deschideti Pwnagetool, selectati Advanced mode, selectati browse si navigati catre locatia unde ati descarcat iOS 4.1 pentru iPhone 3G, apoi urmati pasii de aici pentru a face un custom ipsw cu PwnageTool. Teoretic aceasta versiune a PwnageTool face activare si pastreaza baseband-ul, deci puteti activa acele optiuni insa revin si va spun ca nu am testat-o si nu pot garanta ca face acest lucru.

Pasul 4

Dupa ce ati facut acel custom ipsw, tineti apasatata tasta Option in timp ce dati click pe restore pentru a selecta custom firmware-ul facut.

Dupa ce iTunes termina de facut restore veti avea iOS 4. instalat pentru iPhone 3G.

Pasul 5

Pentru decodare deschideti Cydia si instalati ultrasn0w insa inainte de a face asta asigurati-va ca baseband-ul vostru nu e mai mare decat 05.13.04! Daca este mai mare atunci nu puteti face decodare deocamdata si nu se stie cand anume veti putea face decodare. Daca este mai mica sau egala cu acel numar atunci puteti face decodare.

Pentru a vedea ce versiune de baseband aveti mergeti in : Settings>General>About>modem firmware.