Noutati despre decodare

A trecut ceva timp de la ultimele noutati privitoare la posibilitatea de a face decodare si odata cu aparitia celor 2 tutoriale de jailbreak pentru iPhone 3G si iPhone 3GS pe iOS 4.1 au inceput sa apara intrebarile despre ultrasn0w is baseband. In momentul de fata iOS 4.1 modifica baseband-ul de la 05.13.04 la 05.14.01 si NU poate fi decodat pentru ca nu exista nici o solutie de decodare si nici nu se stie cand va exista. Situatia aceasta se aplicatia pentru iPhone 3G/3GS. Pentru iPhone 4 se trece de la baseband 01.x la 02.x care deasemenea nu poate fi decodat prin nici o metoda existenta.

iOS 4.2 aduce si el un baseband nou 05.15.x care nu poate fi decodat in momentul de fata si nu se stie cand va fi decodat. Avand in vedere ca Apple lanseaza 2 versiuni importante de iOS intr-o perioada de timp atat de scurta, eu prevad ca o noua solutie de decodare va fi disponibila abia dupa iOS 4.2. Exploit-urile pentru decodare se gasesc mult mai greu decat cele pentru jailbreak si e mai mult decat sigur ca Dev Team va pastra decodarea pana dupa lansarea iOS 4.2.

In concluzie, daca aveti nevoie de decodare nu va apucat de instalat iOS 4.1/4.2 pentru ca veti ramane fara functia de telefonie pentru o perioada lunga de timp.

6 COMENTARII

  1. pai este codat pe orange romania, doar ca nu am eu nici un act doveditor, factura, chitanta, nimic… o sa ma interesez prin octombrie daca se poate face.