Prima Pagina Apple China: Principalul furnizor de terminale iPhone 4 pentru piata neagra?

China: Principalul furnizor de terminale iPhone 4 pentru piata neagra?

Apple are o politica destul de stricta atunci cand vine vorba despre produsele sale, mai exact a impus o limita de 2 achizitii per carte de credit, adica nu poti cumpara mai mult de 2 iDevice-uri identice cu aceeasi carte de credit. Limitarea a fost impusa dupa lansarea tabletei iPad datorita stocurilor limitate si eu unul o privesc, ca pe un lucru bun deoarece limiteaza posibilitatea de a face “bisnita” cu terminalele Apple.  Din pacate Apple a renuntat la aceasta limita in cazul Chinei si a permis chinezilor sa achizitioneze oricate terminale vor iar asta a dus la o explozie a vanzarilor per client, adica existau persoane care achizitionau cate 20 – 30 de terminale si le vindeau mai apoi pe piata neagra cu un profit destul de mare.

Din pacate lucrurile au scapat de sub control si magazinul Apple din Beijing a fost asaltat de oameni care doreau sa achizitioneze terminale, activitatea magazinului a fost blocata si intr-un final a fost nevoie de politie pentru a linisti spiritele. Apple a inchis magazinul din Beijing si probabil va reintroduce limita privind achizitiile per client, altfel piata neagra din China va fi invadata de terminale iPhone 4 noi la preturi exorbitante.

 • cashix

  Si mie mi se pare foarte ok aceasta politica,mi-e scarba de toti cocalarii care cer dublu pe iPhone sau un pret foarte mare pe iPad.

 • cezarica

  Dacă mă ţine portofelul să iau 10 înseamnă automat că îs cocalar? Măcar ştii ce înseamnă ‘cocalar’? Poate vreau să le fac cadou la 10 prieteni…

 • cashix

  Scuze dar ai si vrajala de cocalar :))))
  Nu cred ca cineva face cadou 10 iphone-uri 🙂

 • DjCultus

  @ cashix….vazand prețurile de vanzari la iPhone 4…. Vb ta : sa ii ia naiba de cocalari :d…..

 • JohnnyUSA

  cocalar, cocalari s. m. 1. țigan bișnițar. 2. șmecheraș de cartier. 3. (peior. – între rromi) țigan de cea mai joasă speță.

  PS: Just for LULZ 🙂

 • cashix

  Pai si “bisnitarii” care cer dublu pe iphone 4 nu sunt de ce-a mai joasa speta? 🙂

 • cezarica

  Am câştigat la loto potul cel mare şi vreau să le fac cadou celor 10 prieteni ai mei câte un iPhone 4, asta înseamnă că îs cocalar? 🙂

  Apropo de bişniţari: nu e prost cel ce cere ci cel ce dă. 😛

 • JohnnyUSA

  Vezi ca daca prostii ar vedea postul asta al tau si ar avea un dram de demnitate, s-ar putea sa lasi bisnitarii fara paine 🙂

 • Pingback: Video: Cum se face contrabanda cu iPhone 4 in China | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()