Raspunsul hackerilor la ideea de a bloca instalarea aplicatilor piratate

V-am spus dimineata ca atat Dev Team cat si Chronic Dev Team au cochetat cu ideea blocarii posibilitatii de a instala aplicatii crack-uite, insa pana acum nu s-a gasit o solutie care sa nu poata fi depasita de hackeri. Pirateria a fost si va fi intotdeauna “oaia neagra” a jailbreaking-ului si echipele care fac jailbreak vor fi intotdeauna privire ca si entitati ce promoveaza astfel de practici de catre utilizatorii de iPhone.

Hackulo.us detine cel mai mare site de aplicatii piratate din lume, iar ieri administratorii site-ului au scris un raspuns la ideea blocarii posibilitatii de a instala aplicatii piratate. Conform celor de la hackulo, indiferent ce solutii vor fi implementate in noile solutii de jailbreak, intotdeauna se va gasi o metoda de a le depasi si de a instala aplicatii piratate. Ei sustin ca nici Apple nici vreo alta echipa de jailbreak nu vor putea bloca aceste gauri de securitate pentru ca hackulo.us are o comunitate de ingineri software care vor putea intotdeauna gasi metode de a penetra software-ul Apple.

Pe scurt, atat timp cat Apple nu isi va modifica politicile cu privire la aplicatii piratate intotdeauna se va gasi cineva care sa scoata solutii ce le vor permite utilizatorilor sa instaleze aplicatii piratate pentru iOS.

Sfatul meu ramane acelasi : cumparati aplicatiile din AppStore pentru ca astfel sustineti munca dezvoltatorilor.