Prima Pagina Android Google TV – un contracandidat pentru Apple TV

Google TV – un contracandidat pentru Apple TV

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZDeX_oIfEeQ[/youtube]

Daca pentru iOS exista Android, iata ca acum pentru Apple TV exista Google TV, adica exact Google a lansat un produs asemanator cu cel al companiei Apple pentru a concura si in segmentul media. Google TV si Apple TV sunt practic niste cutiute mici care odata ce sunt conectate la un monitor va deschid o cu totul alta lume, o lume in care conexiunea la internet reprezinta cheia pentru vizionarea majoritatii continutului disponibil pentru aceste produse. Ambele companii au incheiat contracte cu marile retele de televiziune americane dar si cu marile case de distributie pentru a aduce propriilor clienti posibilitatea de a viziona serialele/filmele favorite in propria casa la preturi promotionale.

One of our goals with Google TV is to finally open up the living room and enable new innovation from content creators, programmers, developers and advertisers. By bringing Google Chrome and access to the entire Internet, you can easily navigate to thousands of websites to watch your favorite web videos, play Flash games, view photos, read movie reviews or chat with friends – all on the big screen.

Google TV a fost prezentat oficial astazi de catre Google si un video demonstrativ al noului produs puteti gasi aici. In mare face exact aceleasi lucruri precum Apple TV, adica va da posibilitatea de a viziona filme, poze, seriale, emisiunile preferate, poze sau inregistrari video, totul printr-o simpla apasare de buton. Google TV va rula si aplicatii din Android Market, insa acest lucru va fi posibil abia de anul viitor, dar Apple TV poate rula deja aplicatii din AppStore iar odata ce solutia de jailbreak va fi disponibila hackerii vor lucra la modificarea software-ului din Apple TV pentru a permite deschiderea aplicatiilor.

Google si Apple concureaza si pe piata media si asta e un lucru bun doar pentru americani deoarece in Romania nu ne prea sunt de folos mare parte din functiile celor 2 dispozitive, insa e bine de stiut ce mai lanseaza americanii.

 • stefan

  La noi asa ceva peste zece ani poate… Noi nici semnal bun in oras nu avem asa ceva nici atat…mai avem pana ajungem la nivelul infrastructurii din america…

 • vasiabikeru

  Despre ce infrastructura vorbesti @stefan? Eu din cate stiu la americani abia abia se lanseaza 3G-ul pe multe din retelele disponibile, ca era vorba de semnal si alte alea, si la noi sunt viteze de 21mbit daca nu ma insel deja, iar cele 2 dispozitive merg pe internet, unde parca nu gresesc daca spun ca suntem pe pozitia 4 sau 5 la nivel mondial ca infrastructura si viteza. Problema cu aceste dispozitive la noi e ca nu pot inlocui inca televiziunea conventionala, pentru ca nu sunt contracte cu posturile nationale. In rest, ce bine ar da in sufragerie o jucarica de-asta.

 • gallaxya

  FYI suntem pe locul 4 in lume la viteza de internet … SUA este pe locul 18! afirmatie documentata si sustinuta cu probe … peste 7 mil de americani folosesc Dial-up 😉
  voila: http://www.apropo.ro/www/romania-in-top-5-international-la-viteza-internetului-5362956

 • Pegasosii

  Sa nu uitam si de Boxee Box ca va fi lansat de Boxee in colaborare cu D-link…

  Eu am prima generatie de AppleTV de acum mai bine de trei ani si mi-a schimbat total stilul de a urmari emisiunile,streaming este solutia viitorului

  Curios GoogleTV cum controleaza muzica si pozele doarece pe pc iTunes face sync cu pozele si muzica,filme.podcast din librarie.Foarte putini folosesc Mediaplayerul din windows care incearca sa faca ce face iTunes.

  Ma gandesc ca va exista o aplicatie pe pc instalat GoogleTV care sa comunice cu device-le