Tableta iPad ar putea deveni cel mai bine vandut produs electronic din istorie

Tableta iPad a fost nominalizata de CNBC drept cel mai bine vandut produs electronic din istoria omenirii. Studiul se bazeaza pe vanzarile inregistrate pe tableta iPad in primul semestru de la lansare si comparatia a fost facuta cu precedentul detinator al titlului de “cel mai bine vandut produs electronic” – DVD Player-ul. Tableta iPad s-a vandut in peste 1 milion de bucati in primul semestru de dupa lansare inregistrat de 3 ori mai multe vanari decat DVD Player-ul care a reusit sa atinga doar 350.000 vanzari.

Cei de la CNBC preconizeaza ca pana la sfarsitul anului urmator tableta iPad va genera incasari de peste 9 miliarde $ pentru Apple, ba mai mult va pe locul 4 in topul celor mai bine vandute categorii de produse. Tableta iPad “va fi singura in categoria ei” in spatele categoriei reprezentand componentele hardware pentru gaming si telefoanele mobile, televizoarelor, smartphone-urilor si notebook PC-urilor. Poate ca ideea cu “singura in categoria ei” e putin fortata, insa cei de la CNBC o sustin si daca au dreptate atunci Apple va trebui sa aduca destul features noi in tableta iPad 2 pentru a ramane in top.

“The iPad did not seem destined to be a runaway product success straight out of the box,” retail analyst Colin McGranahan of Bernstein Research wrote in an investors’ note. “By any account, the iPad is a runaway success of unprecedented proportion.At this current rate, the iPad will pass gaming hardware and the cellular phone to become the 4th biggest consumer electronics category with estimated sales of more than $9 billion in the U.S. next year, according to Bernstein. TVs, smart phones and notebook PCs are the current three largest categories.”

Parerea mea este ca tableta iPad 2 va avea un succes si mai mare decat prima generatie si daca ea va ajunge in ofertele operatorilor de telefonie mobila din Europa atunci vanzarile vor creste semnificativ. Pun aceasta crestere atat pe preturile scazute din ofertele operatorilor dar si pe seama lipsei unui adevarat contracandidat pentru tableta.