Tango: Prima aplicatie din AppStore ce permite apeluri video prin 3G

La lansarea iPhone 4 Steve Jobs a facut o scurta demonstratie a functiei FaceTime chiar pe scena unde aparatul a vazut “pentru prima oara” lumina reflectoarelor. Atunci Steve sustinea ca aceste apeluri pot fi facute doar prin reteaua WiFi deoarece necesita o conexiune minima pentru a functiona corect. Acum toate aceste afirmatii sunt detronate prin acceptarea in AppStore a aplicatiei Tango ce permite initierea/primirea de apeluri video chiar si atunci cand sunteti conectati doar la reteaua 3G a operatorului de telefonie. Asta e una dintre cele mai puternice dovezi ca Apple isi schimba modul de a accepta aplicatiile in AppStore si eu unul ma bucur deoarece acum mult mai putine persoane vor fi nevoite sa faca jailbreak pentru a initia un apel video prin 3G.

Iata ce functii are aplicatia Tango :

  • Free video calling to your friends and family around the world, wherever you are;
  • Call between iPhone and other smartphones on 3G and Wi-Fi;
  • Populates Tango Contacts automatically from existing phone contact list;
  • Invite friends and others by e-mail or text;
  • Switch cameras and swap screens to show what is around you;
  • Move between video to audio and back to video ;
  • Simple and easy to use ;
  • Create an account in less than five seconds – New profile not required.

Aplicatia Tango este 100% gratuita insa din pacate functioneaza exclusiv cu telefoanele care au instalata aceasta aplicatie, deci nu puteti initia un apel din ea si cealalta persoana sa il primeasca normal ca si cum ar suna cineva. E o limitare care poate fi trecuta cu vederea avand in vedere ca nu e nevoie sa faceti jailbreak pentru a face un apel video prin 3G.

54 COMENTARII

  1. nu sunt apeluri facetime..sunt doar apeluri video de o calitate muuult mai proasta decat facetime..de asemenea programul e f buggy….”unde aparatu a vazut “pentru prima oara” lumina reflectoarelor” hai sa scriem totusi “aparatul”.

  2. Hai ca am pus si da sunt apeluri FaceTime pentru ca asa numeste Apple functia de apeluri video. Tu poti sa ii spui cum vrei insa eu ii spun asa cum a decis Apple sa o numeasca.

  3. @zaone..corect :Apple..doar ca programul ala nu e facut de apple..exista si pe nokia tango..si pe android si pe ce vrei tu…si poti face videocalling de pe un iphone pe un nokia..dar nu poti sa spui ca nokia prin intermediul tango are facetime…facetime e facetime..asa cum pe mac ichat e ichat si nu e yahoo messenger.

  4. Ok, dar pe iPhone apelurile video se numesc FaceTime. Pe Nokia se numesc simplu apeluri video. FaceTime e numele generic pentru apeluri video de pe iPhone 4 deci e mai simplu sa ii spun asa pentru ca toata lumea intelege din prima despre ce e vorba si nu trebuie sa explic de 10 ori ca e vorba de apeluri video facute exclusiv de pe iPhone 4.

  5. @zaone… nu sunt apeluri video facute exclusiv de pe iphone, poti instala tango si pe android iar apoi sa suni intre ele…si oricum nu este primul program de acest gen…fring este mult mai vechi. tu confunzi numele programului, adica facetime cu videocalling.
    FaceTime is a video calling software feature for iPhone 4 and the fourth generation iPod Touch, and developed by Apple. Si Tango este tot un videocalling software.

  6. “acum mult mai putine persoane vor fi nevoite sa faca jailbreak” – pai ori multe ori putine 😀

    anyway esti taxat cand folosesti acest tango sau e tot free ca FaceTime?

  7. @TheDog e tot free, dar are calitate proasta ca facetime…singuru avantaj este ca merge intre mai multe tipuri de telefoane si nu treb jailbreak pt a face apeluri prin 3G…

    FaceTime nu este Tango si Tango nu este FaceTime, dar ambele sunt videocalling software.

    FaceTime = doar iPhone 4
    Tango = iPhone 4 + alte telefoane

  8. @ninjaboy: Intelege ca merge pe iPhone 4 cu camera frontala. Nu stiu vreu alt iPhone cu asta, deci ar putea fi compatibila doar cu iPod Touch 4G.
    @TheDog: Doar pentru traficul 3G. Mult mai putine persoane inseamna un numar mai mic de persoane decat cele care faceau inainte jailbreak. E scris bine in fraza aia.

  9. Si fring merge pe iphone 4 cu camera frontala..deci si Fring are FaceTime!! in curand va avea si skype facetime! doar ca nu e facetime…

  10. Spuneti-i cum vreti. Apeluri video de pe iPhone cu Tango si gata. Eu raman la parerea mea, FaceTime e exclusiv pe iPhone 4 si iPod Touch 4G si inseamna folosirea camerelor frontale/din spate pentru apeluri video.

  11. Fring merge si pe 3gs, nu stiu Tango daca merge dar ar treb sa mearga. Ideea e ca FaceTime e mai limitat deoarece poate fi folosit doar de userii de iPhone 4/iPod touch. Fring si Tango pot fi folosite de pe mai multe device-uri.

  12. mda.. banuiesc e aceeasi chestia ca “fring” (nici pt el nu trebuie jailbreack si e tot moca)
    dar probabil merge ca un c0r numai in flash-uri. FaceTime ftw

  13. Ok, 1st of all acolo se vorbeste despre cu totul altceva, dar tu ai ramas pe langa, ia mai citeste. Eu am scris despre aplicatia aia acum o luna, dar asta nu conteaza.
    2nd zi-i cum vrei si nu am luat nimic de nicaieri. Daca ai chef de cearta mergi altundeva, nu ai ci. M-am cam plictisit de “oameni pusi pe cearta”, aici nu e bar sa va faceti de cap.

  14. Pana la urma titlul are legatura un pic… Tango, Fring = Facetime-like de pe orice device cu un OS.

    iPhone 4 nu are de nevoie vreun soft FaceTime-like pt ca are deja FaceTime.

    FaceTime este originalul, celelalte sunt FaceTime-like.

    Pana la urma este subiectiva treaba, fiecare poate sa le numeasca cum vrea…se intelege despre ce e vorba

  15. am descarcat … am incercat … am sters aplicatia …
    1. nu poti sa adugi pe cineva in lista. intai trebuie el sa fie inregistrat, sa fie si la mine in agenda
    2. dupa ce am reusit totusi tot giumbuslucul am facut si un apel video … calitate de toata jena si delay de aproximativ 10 secunde

    nu merita nici gratuit

  16. tocmai mi am luat si eu iPhone 4 si mi am activat functia facetime. zaone, imi dai si mie numarul tau de telefon sa testez daca mi merge serviciul? As putea sa ti arat **** de la distanta !

  17. Sunt curios cat timp pierzi cautand proxy-uri de pe care sa accesezi site-ul si cuvinte obscene pe care sa le introduci in comentarii. Chiar crezi ca impresionezi pe cineva incercand sa injuri toata ziua? Nu demonstrezi decat ca esti limitat. Si nu, nu imi pasa cat timp o tii asa.

  18. nu mi pierd pentru tine decat acele cateva secunde cat sa iti scriu 2 randuri. vreau sa demontrez cat de impartial esti, penibil si prost uneori. Cand o sa inveti si tu sa lasi toate comentariile decente, nu doar alea in care aprobat, atunci o sa vb si eu decent. Ma bucur ca ai lasat comentariul de mai sus, e un pas inainte. Nu sunt singurul care are atitudinea asta fata de tine………

    De exemplu ai putea incepe prin a recunoaste ca 90% din ce scrii aici e copiat de pe alte site uri iar tu nu ai testat niciodata device urile despre care vorbesti, prin urmare concluziile tale sunt pure fabulatii si nu concluzii reale trase de tine in urma testelor efectuate tot de tine………asta ar fi unu din lucrurile de care ar trebui sa tii cont cand te apuci sa scrii ceva….

    o zi buna celorlalti cititori!

  19. @zaone: dai ban pe placa de retea,pe adresa MAC.
    La rds cu IP dinamic trebuie doar sa scoti router-ul din priza si primesti alt IP 🙂

  20. Well ce pot sa spun, daca tot vrei sa te exprimi hai sa vada lumea si ce spui. In primul rand esti deosebit de prost pentru ca tot incerci sa ma spamezi de 2 zile si incerci sa ma injuri. Nu ma cobor la nivelul tau si nu te injur pentru ca nu meriti. Ti-am dat dreptul la replica, ti-ai spus parerea si cu asta basta. M-ai injurat de mama, m-ai facut in toate felurile etc. Nu ma intereseaza de tine/parerile tale indiferent cat de pertinente/impertinente ar fi sau cat de “bune” ar fi comentariile tale.
    In rest, fiecare cu parerea lui, daca spui tu ca asa e atunci cine sunt eu sa te contrazic? Ai dreptate.
    @cashix: Intai sa vada lumea cat il duce, dupa aia o sa ma joc eu cu diferite metode de a bloca chestiile astea.
    Imi pare rau pentru restul care citesc insa acum stiti cat ii duce capul pe unii.

  21. @zaone – cu parere de rau, iti spun ca ma confunzi vre un alt “fan” de al tau. Ti am zis, sunt sigur ca ai destui. Eu personal, nu te am injura nicodata de mama, mi se pare o idiotenie sa injuri pe cineva de mama, nu am nimic cu mama ta. Daca am ceva, iti spun tie sau te injur pe tine sau te fac in fel si chip. Eu nu te am injurat de mama! am vazut ca te au injurat altii…….asta e, prob asa au auzit la ei in casa.

    Cand mi ai acceptat comentarii am vb destul de decent………….

  22. Daca te exprimi frumos fara injuraturi si atacuri la persoana esti binevenit, daca ai o atitudine negativa impotriva mea/a site-ului ori a altor utilizatori atunci iti voi modera in continuare comentariile.
    Nimeni nu e perfect si eu sunt capabil sa ma corectez daca greselile imi sunt aduse la atentie intr-un mod normal.

  23. @Zaone: Interesant, nu ce spune tipul asta? O fii acelasi ca si cel de acum cateva zile? Eu cred ca da.N-ai incercat ce-ti spusesem chestia cu ban-ul de mac?
    Da-i, din bunavointa binenteles , adresa site-ului Taraf TV , poate acolo se simte in lumea lui si poate face comentariile cu vocabularul asta.
    Din pacate la noi mama prostilor e permanent gravida!!!

  24. @Doru – ascult doar Radio ZU si Magic FM iar la tv ma uit doar pe Discovery ( pe net ca TV nu am).

    Imi pare rau pentru tine, sincer……..

  25. @starter_start: Nu are de ce sa-ti para rau pentru mine, nu eu sunt cel care foloseste limbajul de “Ferentari” aici, asa ca poti pastra parerile de rau pentru tine, cu siguranta te vor ajuta.

  26. @zaone: “Nimeni nu e perfect si eu sunt capabil sa ma corectez daca greselile imi sunt aduse la atentie intr-un mod normal”

    Eu ti-am adus in atentie greselile facute aici si tot nu le-ai corectat..deci nu esti capabil!

  27. Nu stiu ce atata suferinta aici.. despre cum isi trage el stirile .. etc

    Nimeni nu va obliga sa frecventati acest site. Nu va forteaza nimeni. Intr-adevar, uneori @zaone are tendinta de a-i trata pe toti cam la fel in replici. Totusi ii dau circumstante atenuante tinand cont de ce prostii vad aici zi de zi. Tinand cont de faptul ca sunt cazuri in care se scrie CLAR in cadrul articolului ce si cum si totusi sunt unii indivizi probabili prea lenesi sa citeasca tot articolul sau sunt incapabili in a citi mai departe de titlu si pun intrebari total idioate ale caror raspunsuri se afla deja incluse in articol.

    Indiferent de unde ar lua el articolele, de la sursa directa, sau de pe alte site-uri, este de apreciat faptul ca le centralizeaza aici pe toate, si nu numai atat, le mai si traduce in parte pentru a fi pe intelesul tuturor – al celor ce se obosesc sa citeasca.

    Nu sunt un fanboy zaone.ro, doar apreciez efortul si intentia. Sa nu va puna necuratu’ sa ma catalogati altfel.

  28. @zaone esti un fel de OTV al internetului, subiectiv, incapatanat, si iti place sa dezinformezi lumea cu parerile tale, mai ai si tupeul sa zici ca nu ai copiat articolul….cat timp imi dadeai reply asta puteai sa corectezi greseala

  29. Esti prost? Cum dracu sa copiez, ia si baga in google translate desteptule si vezi ce am facut eu. Stau pe o conexiune Orange care incarca paginile odata pe minut si tu ma freci la cap cu greselile tale?
    Am zis ca voi corecta si voi corecta. Cand voi avea timp sa ma ocup de el. Pana qtunci prioritate au stirile noi nu aberatiile tale, intelegi?
    M-am saturat de chestii de genul asta, parca au ajuns aici toti desteptii si isi dau cu parerea. Nu iti convine nu comenta si inainte sa ma acuzi pe mine de plagiat ia si tradu articolele mele(daca stii engleza) si vezi tu care din ele e copiat de undeva.
    Happy now? Pot sa imi vad si eu in continuare de treaba? Zilele astea parca s-a spart conducta.

  30. @zaone..daca-l copiai 100% era corect..e gresit doar unde bagi de la tine!!!!! esti un varza, si cred ca ti-au mai zis-o multi, esti total pe dinafara, dar nah..ai pupincuriste de genul JohnnyUSA care deabia asteapta sa te sustina kiar daca-i pacalesti ca tango e facetime..pe ea o intereseaza doar ca e bagata in seama..

  31. Eu am iphone 4 si sunt pe cosmote..deci no facetime for me deocamdata…intre timp am incercat toate app posibile care sa-mi ofere ceva gen facetime..si totusi nimik nu se apropie de facetime ca si calitate, deci stiu ce vbesc..

  32. Ok, ai dreptate, am corectat, dar intelege-ma ca stau pe o conexiune Orange si pot sa fac un tort pana imi incarca o pagina. Imi cer scuze daca te-ai suparat insa am o mie de lucruri pe cap acum.
    Anyway, sunt varza si ce mai vrei tu. BTW, Jhonny e baiat.

  33. @ninjaboy il ai jailbrake-uit? ca si eu tot asa am i4 si sunt pe cosmote am vazut in cydia un tweek cu care se poare ca se poate activa facetime si pe retelele neoficiale (MiTime se numeste)

  34. @aquarius da, il am cu jailbreak, iar despre mitime am auzit ca nu merge..nu-l incerc ca e si pe bani..deocamdata consider ca nu exista solutie pt facetime pe cosmote.

  35. @ninjaboy, se pare ca nu stii sa citesti ceea ce scriu eu pe aici. Probabil sunt prea profund pentru tine, probabil e din cauza diferentei de varsta dintre noi, nivelului cultural, accesului la informare … etc

    Diferenta dintre noi doi este data de faptul ca eu, pot aprecia o intentie buna si pot critica la o adica fara sa eman frustrare prin toti porii.. pe cand tu exprimi venin in fiecare post al tau, cel putin pe subiectul asta dezbatut aici. Nu sunt eu de vina ca nu poti mai mult si nu poti face diferente intre pupincuristi si oameni ce stiu sa aprecieze un lucru in limitele decentei.

    In fine, inchei aici acest “conflict” deschis cu tine. Te rog, reciteste inca odata ce am spus eu si poate, poate o sa vezi ca nu-i dracul atat de negru. Ce zici, poti? Eu cred in tine 😛

    PS: De fani si oameni care sa-mi acorde atentie chiar nu duc lipsa, stai linistit 😉

  36. Pfff si io care credeam ca, cu MiTime rezolv problema io astept jailbrake pt 4.1 in caz ca gasesti vreo solutie pt activare sa-mi zici si mie
    LE:Dar nu inteleg o chestie de ce nu merge sa activam facetime pe cosmote la greci (www.cosmote.gr)si bulgari(www.globul.bg) au in oferta iphone 4 si sunt sigur ca acolo merge activata functia…

  37. @aquarius, nu stiu exact ce contract trebuie sa aiba apple cu cosmote romania ca sa fie trecuta la supported carriers, oricum..i-am dat mail si lui sjobs@apple.com sa-l intreb cum pot activa facetime pe cosmote romania, dar nu mi-a dat niciun raspuns 😐

  38. @JohnnyUSA inca unul prinfund si cu diferente culturale :))) o sa te ascult cand ai ceva de zis..for now..go away..tu m-ai bagat in seama, nu eu pe tine

  39. @zaone..am cheltuit mai mult de 10 euro pe sms internationale pt activare..am telefonul din august si atunci nu stia nimeni ca nu merge facetime pe cosmote..si nah..am tot incercat 🙂

  40. @Zaone merge sa trimiti sms internationale eu am incercat luna trecuta cand am primit telefonul sa activez functia facetime de 2 ori .. si cand m-am uitat pe facutura detaliata imi apareau 2 sms trimise la un nr cu +44….. 0.15 centi de pe cosmote am mai trimis si sms la prieteni din uk austria italia.. si merge sa trimiti sms-uri

  41. O sa caut sa vad alte metode de activare a FaceTime, poate s-ar putea trimite UDID-ul si prin alte metode. Dar asta dupa ce imi pun azi internet prin cablu.