Experienta mea cu internet tethering pe Orange

17

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, internet tethering inseamna posibilitatea de a folosi iDevice-ul vostru ca si modem pentru a conecta un PC/laptop/Mac la internet. Internetul va functiona pe baza conexiunii de date disponibila prin reteaua de telefonie la care sunteti conectati iar viteza de navigare va depinde in primul rand de tipul conexiunii(EDGE/3G) dar si de puterea semnalului in locatia in care va aflati. De vreo cateva zile eu am avut nenorocul de a ma conecta la internet folosind reteaua mobila de date a celor de la Orange si optiunea internet tethering din iOS. In toate aceste zile am fost conectat la reteaua 3G si aveam in mod constant cate 4 liniute de semnal, deci semnal foarte bun, nu excelent insa indeajuns de bun incat sa imi permita sa navighez pe internet cu 1-2 Mbps.

Din pacate experienta mea cu internetul de la Orange a fost una foarte foarte proasta, adica 80% din timp internetul a mers foarte foarte greoi, paginile se incarcau foarte foarte greu, practic e inutilizabil pentru daily use pe un calculator. Internetul functiona in cea mai mare parte a timpului la viteze de sub 1MB(mai exact undeva pe la 3-400Kbiti), insa seara devenea aproape inutilizabil pana pe la ora 12. Existau si momente bune in care internetul mergea bine, dar asta se intampla doar pe la 8 dimineata si nu dura prea mult pentru ca in jurul orei 9 totul revenea la “normal”. Tin sa  mentionez ca in timpul utilizarii exista foarte multe momente cand totul se blocheaza, practic nu mai poti incarca nici o pagina iar aceste momente sunt destul de dese.

Nu stiu cum functioneaza internetul de la Orange pe modem-urile dedicate insa prin internet tethering experienta e groaznica si nu va recomand sa folositi asa ceva decat daca e ultima solutie. Aceasta a fost experienta mea cu acest serviciu deci este una pur subiectiva. Nu stiu cum va merge voua internet tethering-ul de la Orange insa eu l-am folosit/il folosesc in Iasi intr-o zona cu 4 liniute de semnal pe 3G. Am folosit un iPhone 3GS tot timpul, insa m-am conectat si de pe iPhone 4 la internet si situatia era identica.

Scopul acestui articol a fost de a va informa in legatura cu modul in care functioneaza internet tethering-ul pe iPhone pe Orange. Nu stiu cum merge pe Vodafone/Cosmote, insa si pe Digi Mobil situatia e la fel de rea.