Experienta mea cu internet tethering pe Orange

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, internet tethering inseamna posibilitatea de a folosi iDevice-ul vostru ca si modem pentru a conecta un PC/laptop/Mac la internet. Internetul va functiona pe baza conexiunii de date disponibila prin reteaua de telefonie la care sunteti conectati iar viteza de navigare va depinde in primul rand de tipul conexiunii(EDGE/3G) dar si de puterea semnalului in locatia in care va aflati. De vreo cateva zile eu am avut nenorocul de a ma conecta la internet folosind reteaua mobila de date a celor de la Orange si optiunea internet tethering din iOS. In toate aceste zile am fost conectat la reteaua 3G si aveam in mod constant cate 4 liniute de semnal, deci semnal foarte bun, nu excelent insa indeajuns de bun incat sa imi permita sa navighez pe internet cu 1-2 Mbps.

Din pacate experienta mea cu internetul de la Orange a fost una foarte foarte proasta, adica 80% din timp internetul a mers foarte foarte greoi, paginile se incarcau foarte foarte greu, practic e inutilizabil pentru daily use pe un calculator. Internetul functiona in cea mai mare parte a timpului la viteze de sub 1MB(mai exact undeva pe la 3-400Kbiti), insa seara devenea aproape inutilizabil pana pe la ora 12. Existau si momente bune in care internetul mergea bine, dar asta se intampla doar pe la 8 dimineata si nu dura prea mult pentru ca in jurul orei 9 totul revenea la “normal”. Tin sa  mentionez ca in timpul utilizarii exista foarte multe momente cand totul se blocheaza, practic nu mai poti incarca nici o pagina iar aceste momente sunt destul de dese.

Nu stiu cum functioneaza internetul de la Orange pe modem-urile dedicate insa prin internet tethering experienta e groaznica si nu va recomand sa folositi asa ceva decat daca e ultima solutie. Aceasta a fost experienta mea cu acest serviciu deci este una pur subiectiva. Nu stiu cum va merge voua internet tethering-ul de la Orange insa eu l-am folosit/il folosesc in Iasi intr-o zona cu 4 liniute de semnal pe 3G. Am folosit un iPhone 3GS tot timpul, insa m-am conectat si de pe iPhone 4 la internet si situatia era identica.

Scopul acestui articol a fost de a va informa in legatura cu modul in care functioneaza internet tethering-ul pe iPhone pe Orange. Nu stiu cum merge pe Vodafone/Cosmote, insa si pe Digi Mobil situatia e la fel de rea.

17 COMENTARII

  1. salut, am folosit si eu cateva zile netul de la vodafone prin tethering pe un iphone 3g si am fost foarte multumit. mi-a mers excelent (pentru un internet mobil). nu tine cont de ore :P…l-am folosit atat in bucuresti cat si unde stau eu, in dambovita. este diferenta de viteza intre zone, dar nu atat de mare. este foarte utilizabil. nu mai stiu ce viteze am avut, insa browsingul si descarcarea unei aplicatii de vreo 20 de mega mi-a mers fara nici cea mai mica problema.

  2. Internet tethering imi functionaza foarte bine pe Orange.
    Viteza este undeva la 400-600 KB/s (kilo bytes, sa nu se faca confuzie cu kilo biti)
    Nu am avut parte de intreruperi. Nu vreau sa pun intrebari stupide zaone. Nu a rulat cumva Windows Update sau ceva client BitTorrent?

    Era sa uit: Localitatea Zalau, 3G, pe la periferia orasului 3-4 linii semnal.

  3. la mine a mers foarte bine de am ramas in 3 ore fara 1,2 GB , care s-au evaporat din abonamentul meu la 2 zile de cand ajunsesera. problema e ca nu imi aduc aminte sa fi facut un download mai serios da vedem pe factura detaliata. in concluzie experienta mea cu tethering a fost una foarte dureroasa mai ales ca am facut si trafic suplimentar de 20e. si abia a inceput luna …

  4. Am folosit tethering de la Vodafone si a mers foarte bine 200 – 300 KB pe un Iphone 3G in Iasi, Mangalia, tren Iasi – Bucuresti etc.

  5. atentie sa nu ai aplicatii pe iPhone care sa utilizeze din banda.
    de ex. Yahoo! Mail … care by default este pe PUSH …

    nici eu nu am avut probleme pe tethering … pana acum … si sper sa nu am

  6. Eu folosesc MyWi ca sa transform iphone 3gs in hotspot pentru a da net la ipad wifi. Mentionez ca am net de la VDF si merge f bine.

  7. tethering de pe vodafone merge bine, intr-adevar. l-am testat in craiova si am prins chiar un 400 kbps la un download.
    offtopic: @zaone era la un moment-dat un articol aici in care ziceai de un ‘ceva’ in care introduceai seria telefonului si puteai afla data la care a fost fabricat. ma poti indruma spre acel articol ?
    mersi

  8. Internetul mobil de la Orange merge la fel de prost pe modemurile dedicate.
    L-am experimentat intr-un week-end in Ploiesti si si alta data 10 minute intr-un Orange shop. In Orange shop aveau un laptop pregatit pentru demo de internet mobil! Nici macar la ei in showroom nu functioneaza acceptabil.

  9. Tetheru pe 3gs este ok daca esti intr-o locatie fixa cu acoperire. Am dat jos si filme cu el ( avand in vedere ca am un abonament mizer de 6 giga )
    In schimb daca folosesti optiunea in miscare ( ex : tren buc – cluj ) asteptativa la gauri mari 🙂
    Personal nu as da 4 euro pentru aceasta optiune.
    Long live cydia.

  10. am folosit de pe Vodafone si nu am avut probleme.Mergea constant cu viteza buna, ca nu am stat sa masor, dar acceptabil!