iPhone 4 ar putea avea probleme mari cu touchscreen-ul

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EBzMGyHoTFs[/youtube]

Dupa problemele cu antena si senzorul de proximitate, iPhone 4 ar putea avea o alta “buba” insa de data aceasta problema pare sa fie la touchscreen. Un utilizator a deschis pe forum un topic in care explica faptul ca ecranul terminalului iPhone 4 nu raspunde bine la comenzi daca este asezat pe un plan vertical, insa isi revine daca este luat in mana si partile metalice sunt acoperite de degete.

Cr1st1one said:

Am un iPhone 4 – 32Gb – iOS 4.1- cumparat de la Orange. Am urmatoarea problema: Daca asez telefonul pe un plan (birou, pat, masa) si folosesc un deget pentru a naviga prin meniu etc. , touchul nu raspunde decat la comenzi de scroll (in safari , springboard) neputand accesa nicio aplicatie sau activa/dezactiva ceva. Daca ating lateralele metalice, reactia touchului revine la normal. Acelasi lucru se intampla si daca introduc cablul de date (conectat/deconectat la computer).  In concluzie, pe scurt: touchscreenul functioneaza corect doar daca telefonul este tinut in mana sau are cablul de date introdus. Pe un alt plan, neavand contact cu mana, touchscreenul nu raspunde la toate comenzile.

Este un lucru normal? Am omis eu vreo functie “secreta” a iPhone 4?

La 2 zile de la aceasta relatare vine o alta confirmare a faptului ca terminalul nu raspunde la comenzi daca este tinut in plan vertical, si la inca o zi distanta vine o alta confirmare insa de data aceasta se mai adauga faptul ca terminalul nu raspunde la comenzi daca este pus la incarcat cu adaptorul original.

litchi said:

Si mie mi se intampla exact aceeasi chestie, este de la IOS 4.1 sau este o problema a iPhone 4? Si mi se mai intampla chesti asta la favorite cand incerc sa adaug un contact nou  : http://www.youtube.com/watch?v…..e6adv_YvWs

Mostwanted said:

Si yo am problema asta…cand il conectez la priza cu incarcatorul lui cu care a venit, touch-ul nu mai merge deloc normal, nu mai poti face nimic pe tel indiferent daca-l tii in mana sau nu… daca il conectez la pc sau cu alt incarcator care nu e original merge perfect indiferent ca il tii in mana sau nu… ideea e ca se incarca f repede cu incarcatorul lui cu care a venit dar nu merge touch-ul, in schimb cu celelalt incarcator sau conectat la pc merge normal dar se incarca considerabil mai greu… deci pana la urma cred ca cel original baga mai mult curent si de aia nu merge bine touch-ul .

Eu nu am intampinat vreo asemenea problema cu touch-ul insa sunt curios daca mai exista printre voi si alte persoane care au avut experiente similare. Stiu ca litchi are iPhone 4 de la orange, Mostwanted a spus ca il are din SUA de la AT&T dar nu cred ca asta e un lucru foarte important. Parerea mea este ca totul tine de o problema hardware ce ar trebui rezolvata prin trimiterea terminalelor la garantie. Nu vad cum iOS-ul ar putea cauza asemenea probleme decat daca ar fi ceva legat de giroscop insa mi-e foarte greu sa cred.

UPDATE: Aveti si o demonstratie video a problemei. Eu spun ca e hardware si terminalele cu problema asta ar trebui duse la garantie.