Concursul de aplicatii pentru iPhone organizat de Orange se apropie de sfarsit

Acum mai bine de o luna s-a dat startul inscrierilor la concursul de aplicatii organizat de Orange si in scurt timp developerii romani au inscris peste 100 dintre cele mai bune aplicatii sau concepte de aplicatii romanesti. Pe 14 septembrie Orange a publicat lista aplicatiilor si a conceptelor de aplicatie inscrise in concurs si 2 saptamani mai tarziu a deschis etapa de vot a concursului in care utiliatorii pot vota aplicatia favorita din concurs si castiga un premiu pentru asta. Aceasta etapa de votare se va incheia pe 12 octombrie si ma gandesc, ca ar fi bine sa ne uitam putin peste cateva aplicatii care mie mi s-au parut a fi demne de atentia noastra.

Categoria aplicatii

Ghid E-uri : Contrar asteptarilor nu toate E-urile sunt periculoase. Aplicatia Ghid E-uri a fost realizata, pentru a te indruma in luarea deciziilor privind alimentatia zilnica. Astfel, poti alege produsele sanatoase din cele existente pe piata. Doar tastand numarul E-ului, numele sau functia acestuia, poti accesa informatii care iti vor fi de un real folos in alegerea produselor sanatoase.

Stiri Romania : Stiri Romania este un browser social care contine 70 de website-uri cu continut de calitate, in limba romana. Toate paginile sunt optimizate pentru mobil, astfel incat o conexiune 3G iti va fi de ajuns pentru a te pune la curent cu noile stiri ale zilei. Paginile se deschid in interiorul aplicatiei, asa ca niciodata nu vei fi nevoit sa inchizi si sa deschizi aplicatia ca sa vizitezi un site inclus in aplicatia Stiri Romania Link-urile cu stiri pot fi trimise pe email, postate pe Facebook sau Twitter.

Scoala de Soferi : Indiferent dacă ai carnet sau nu, testează-ți cunoştințele şi intrece-te cu prietenii in rezolvarea chestionarelor auto şi acumularea cat mai multor puncte. Cu un design atractiv si usor de utilizat, aplicația “Şcoala de şoferi” vă oferă chestionare auto, cele mai recente versiuni ale Codului Rutier şi ale Regulamentului de Aplicare, lecții de mecanică, măsuri de prim ajutor, informații despre amenzi, imagini ale indicatoarelor rutiere şi descrierea acestora, paşii de urmat pentru obținerea permisului şi multe altele..

Urbee: Urbee este un ghidul mobil pentru mediul urban. Este actualizat in fiecare zi de vineri cu evenimentele saptamanii urmatoare, inclusiv programul cinematografelor, petreceri etc. Contine toate adresele cluburilor, restaurantelor si ale altor locuri de iesit din Bucuresti. Mai contine informatii utile, recomandari, taxi.

Guerilla Bob: Guerilla Bob is an action-packed shooter game with stunning visuals, plenty of kick-ass weaponry, unique enemies, explosive ammunition and non-stop humor.

Categoria Idei

Dictionar: In prezent in AppStore sint prezente cateva Dictionare. Din pacate toate au probleme majore cum ar fi: – incomplete – incete – fara diacritice – cu bug-uri – cu reclame plasate in fereastra de cautare sau a definitiei care strica experienta utilizatorului – cu reclame la alte aplicatii ale developerului prezentate la startup – cu “features” pentru care utilizatorul trebuie sa plateasca in plus (unele chiar de baza cum ar fi Cautarea) – cu timp indelungat de instalare a bazei de date la prima pornire etc.

Calculator taxa poluare: O aplicatie simpla care sa permita calul taxei de poluare pentru autovehicule noi si second hand.

Public Transport Bucharest: Aplicatia este deja disponibila in AppStore, dar ideea este de ai o functionalitate total noua ,prima intre aplicatiile destinate romanilor, cea de Augmented reality. Cu ajutorul acestei optiuni , utiliatorul va putea indrepta camra telefonului intro directia shi aplicatia ii va arata statiile de transport public existente in acea directie, destanta, liniile ce trec pe acolo , etc… Un exemplu de astfel de aplicatie cu Augmented reality se poate vedea la urmatorul link: http://itunes.apple.com/ro/app/metro-madrid-ar/id336931814?mt=8

Acestea sunt doar cateva dintre aplicatiile inscrise de devoloperi in concurs, dar lista lor “ascunde” multe alte aplicatii interesante insa va las pe voi sa le descoperiti. Nu uitati ca votul vostru conteaza pentru desemnarea castigatorilor insa va poate aduce si unul dintre cele 2 premii zilnice puse la bataie de Orange. Daca respectati munca developerilor romani de aplicatii atunci dati-le un vot in concursul de aplicatii pentru a le oferi sansa de a castiga unul dintre premiile oferite de Orange pentru cele mai bune aplicatii. Pentru a vota trebuie sa aveti un cont inregistrat pe site.

Concursul se incheie pe 12 octombrie asa ca grabiti-va sa va aduceti contributia la dezvoltarea comunitatii iPhone din Romania.