Prima Pagina Apple Putem face downgrade de baseband pentru iPhone 4 in anumite conditii

Putem face downgrade de baseband pentru iPhone 4 in anumite conditii

Baseband-ul este cu siguranta unul dintre punctele cheie ale terminalelor iPhone codate pe o retea de telefonie mobila deoarece in functie de versiunea de software a acestei componente putem face sau nu decodarea terminalului. Dupa cum prea bine stiti deja pentru iPhone 3GS nu se poate face downgrade de baseband iar pentru iPhone 3G se poate face doar la terminalele produse pana in septembrie 2008, deci un numar foarte mic de persoane pot face downgrade de baseband pe terminalele vechi. Cu iPhone 4 situatia e diferita pentru ca dispozitivul face downgrade de baseband in anumite conditii. Mai exact, terminalul “aliniaza” versiunea de software a baseband-ului cu cea din versiunea curenta de iOS disponibila prin iTunes. Adica in momentul de fata avem iOS 4.1 in iTunes si baseband 02.10.04, insa daca facem update la iOS 4.2 beta actualizam baseband-ul la versiunea 03.10.01. Pe vechile terminale nu ati fi putut face downgrade de baseband sub nici o forma, insa pe iPhone 4 puteti face asta atunci cand faceti restore la versiunea curenta de iOS. Luand exemplu de mai sus, baseband-ul 03.10.01 corespodent pentru iOS 4.2 beta 3 va fi downgradat la versiunea 02.10.04 atunci cand faceti restore la iOS 4.1 prin iTunes.

Acest downgrade este posibil NUMAI daca NU aveti in fisierul hosts din Windows facuta modificarea pentru a folosi SHSH-urile de pe serverul Cydia. Daca aceasta modificare este facuta atunci downgrade-ul de baseband nu are loc. Posibilitatea de a face downgrade de baseband exista inca de la lansarea iPhone 4 si nu exista semne ca Apple o va opri prea curand.

 • Coder787

  Si inca odata nimic pentru 3G S de ce????????

 • florin

  Dar daca apare oficial ios 4.2 probabil itunes nu ne va lasa sa facem restore la ios 4.1 pentru ca este o versiune noua lansata. Sau e altfel?

 • iTunes permite restore doar la versiunea curenta de iOS. 4.1 e acum, 4.2 va fi dupa lansarea 4.2 si tot asa.

 • com

  Deci practic nu prea ne ajuta cu nimic chestia asta, pentru ca nu putem face downgrade deloc cu hosts-ul nemodificat.

 • Pai tu faci downgrade de la o versiune beta la versiunea curenta. Pentru asta nu ai nevoie de hosts.

 • MakMak

  Deci k sa inteleg mai bine, daca am un iP4 4.1; 2.10.04; pot face restore la 4.01 si sa fac downgrade la baseband?
  Am shsh salvate doar pt. 4.1, dar dupa spusele tale nu ajuta pt. ca fisierul hosts trbuie sa fie nemodificat.

 • Toata treaba asta(dupa cum am specificat deja in articol) functioneaza doar pentru restore la firmware-ul curent care in momentul de fata este 4.1.

 • MakMak

  OK am inteles.

 • Florin

  se poate face downgrade de baseband in conditiile in care am SHSH salvat pe 1.59.00 si IOS 4.1 iar acum telefonul are IOS 4.1 cu baseband 2.10.04

 • Florin

  era o intrebare 😀

 • Nu.

 • Doru

  Am citit ce-ai scris tu mai sus insa deoarece sunt inca bulversat pun o intrebare. Ieri dupa ce inteligentul de mine am facut update la iOS 4.2 pe Iphone-ul meu 4(aveam 4.2 dar inca eram pe modul locked telefonul fiind cumparat din state si asteptam cu nerabdare 4.2-ul, cei de la DevTeam afirmand ca dupa aparitia acestui upgrade va aparea si unlock-ul pt 2.10.04)…acum m-am ales cu 03.10.01 si telefonul blocat de tot la faza cu “insert a valid sim tu unlock your phone” okey am reusit intr-un final dupa ce am adaugat in acel fisier hosts un ip` sa-i fac downgrade la 4.1 dar mi-a ramas baseband-ul. Pe un forum strain mi-a raspuns un tip si mi-a zis ca o sa raman luni de zile poate si un an cu telefonul pe post ipod deoarece cinee stie cand o sa apara unlock pt noul baseband. Intrebarea mea e..poot face ceva toootusi ?(am citit caa in general NU se poate face downgrade de baseband)

 • Din cate stiu eu nu se mai poate salva SHSH pentru 4.1. Daca nu se mai poate salva SHHS nu se mai poate face nici restore. Ideea cu downgrade-ul de baseband era ca puteai reveni de la 03.x la 02.x facand restore din iTunes dar cum 4.1 nu mai merge asa atunci nu prea ai ce face.

 • iphone4

  salut am si eu un iphone 4 cu ios 4.1 si baseband de 2.10.04, as putea sa ii fac un downgrade de ios la 4.0? si daca ii fac se face automat si downgrade de baseband la 1.59? astept un raspun