Apple a vandut peste 14 milioane de terminale iPhone, 4 milioane de tablete iPad si incasa 21 miliarde de $

In cadrul conferintei de aseara Apple si-a prezentat situatia financiara pentru al patrulea sfert al acestui an si cifrele prezinta situatia extraordinar de buna in care se afla compania in momentul de fata. Apple a generat incasari de 20.34 miliarde de $ in acest sfert, din care 4.31 miliarde $ reprezinta profitul companiei dupa platirea taxelor, o suma absolut colosala pentru orice companie. Suma este cu atat mai surprinzatoare pentru ca este aproape dubla fata de incasarile si profitul inregistrate de Apple anul trecut, semn ca iDevice-urile au fost la mare cautare in aceasta perioada de timp.

Pe langa informatii financiare Apple a prezentat si statisticile privind vanzarile iDevice-urilor, astfel compania reusind sa vanda :

  • 14.1 milioane de terminale iPhone – cu 91% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut;
  • 3.89 milioane Mac-uri – cu 27% mai multe decat anul trecut;
  • 9.05 milioane iPod-uri – cu 11% mai putine decat anul trecut;
  • 4.19 milioane tablete iPad;
  • 250.000 produse Apple TV.

Dintre toate aceste produse e destul de clar ca iPhone-ul este iDevice-ul care genereaza cele mai multe vanzari si probabil profitul cel mai mare pentru companie. Era de asteptat sa fie asa avand in vedere ca Apple abia a reusit sa produca destule unitati pentru a acoperi cererea de pe piata la momentul actual. Apple este una dintre cele mai puternice companii din lume si cu siguranta nu isi va pierde locul prea curand daca va continua sa faca produse bune care vor avea succes.