Android 3.0 Gingerbread – unitate in diversitate

Android 3.0 Gingerbread, viitoare versiune a sistemului de operare Android,  va fi disponibila pentru toate terminalele compatibile pana in luna decembrie a acestui an. Google pregateste o noua versiune de Android cu foarte multe imbunatatiri pentru a reduce din minusurile pe care platforma le are fata de principalul sau rival iOS. Printre noutatile introduse de Google se afla si cateva lucruri foarte interesante care vor propulsa cu siguranta Android-ul pe si mai multe smartphone-uri si internet tablets :

  • adaugarea suportului pentru apeluri video;
  • eliminarea posibilitatii de a modifica UI-ul Android, deci toti producatorii de smartphone-uri vor folosi versiunea standard a Android. Aceasta mi se pare a fi o miscare extrem de inteligenta din partea celor de la Google deoarece va avea drept impact scaderea fragmentarii platformei;
  • aplicatiile celor de la Google vor fi mult mai bine integrate in Android OS;
  • multe imbunatatiri la nivel de performanta generala a sistemului;
  • compatibilitate cu internet tablets.

Desi nu sunt un fan al terminalelor ce ruleaza Android OS, totusi m-as bucura sa vad ca acest sistem de operare va fi capabil sa concureze pe toate domeniile cu iOS deoarece concurenta inseamna imbunatatire constanta si implementarea de noi features ceea ce inseamna mult mai multe lucruri noi si utile pentru noi.