Sondaj: Care este cel mai bun sistem de operare pentru terminale mobile?

Cei de la Wall Street Journal au organizat un mic sondaj pe site-ul lor in care intrebau care firma produce cel mai bun sistem de operare pentru terminale mobile. La sondaj au raspuns aproape 24.000 persoane si majoritatea dintre ele au indicat ca Microsoft al produce cel mai bun sistem de operare pentru terminale mobile. Google a iesit pe locul 2 la doar 1 procent distanta de Microsoft iar Apple a iesit pe locul 3 adunand de aproape 4 ori mai putine voturi decat Microsoft, asta in conditiile in care Apple a maturat pe jos cu Microsoft pe segmentul de smartphone-uri.  Nu stiu de ce Apple a avut atat de putine voturi insa nici RIM nu o duce prea bine pentru ca a obtinut de 10 ori mai putine voturi decat Microsoft. In general Windows Mobile a fost “urat” de mai toti cei care au avut de lucru cu el asa ca mi se pare surprinzator rezultatul acestui sondaj si din pura curiozitate va intreb…

[poll id=”28″]

29 COMENTARII

  1. Apple logic , si o stim prea bine ! Dupa parerea mea rezultatul era ceva in genul : 1 ) apple 2) android 3) microsoft …:) ….si ma mai gandesc la rezultat :))

  2. Poll-ul tau e irelevant, Zao. Asta e un site de impatimiti ios. Ce crezi ca va raspunde lumea?
    Oricum, iti impartasesc surprinderea fata de rezutatele celor de la wall street jurnal.

  3. Oameni buni pe mine ma interesau mai mult opiniile voastre subiective/obiective decat votul la poll. Era clar ca majoritatea aveau sa voteze cu Apple, insa decat sa spuneti ca restul sunt subiectivi mai bine spuneati parerea voastra fie ea subiectiva ori obiectiva.

  4. Daca esti posesor de iPhone, vei raspunde desigur: Apple, daca esti posesor de Android, vei alege Google, cat despre Microsoft…isi are utilizatorii sai. Cel mai probabil, numarul de terminale vandute va da si nr. de utilizatori care sustin ca un anume sistem de operare este mai bun. Eu votez desigur cu Apple.

  5. Cu toate ca toti suntem fani apple aici, cred ca este irelevant votu’ si aici 🙂
    Dar… chiar toata lumea a ramas impresionata de wp7, am inteles ca e bestial…

  6. Salut, nu este vorba ca poll-ul este irelevant aici pe zaone, ci de felul in care este pusa intrebarea de cei de la WSJ. Ca si telefon de firma eu aleg Blackberry, pentru divertisment clar Apple, dupa aspect Windows Phone 7 si Palm. De asemenea daca asi putea alege pentru dualboot pe Iphone asi alege WP7 sau Palm nu Android, dar evident parerea mea este relativ subiectiva.

  7. Sondajele facute de site-uri indica intotdeauna preferintele audientei site-ului respectiv, iar Wall Street Journal adresandu-se mediului business, nu este de mirare ca majoritatea cititorilor folosesc Windows.

    Sondajul este util realizatorilor site-ului, care pot adapta continutul in functie de aceste preferinte rezultate din poll. Deci WSJ trebuie sa aiba grija sa nu critice prea tare Windows sau Android si sa nu recomande prea entuziast ceva de la Apple, pentru a nu-si contraria si pierde cititorii.

  8. @Catalinc7: Si iOS permite toata interactiunea cu PC-uri de care ai nevoie, pentru o interactiune maxima poti instala chiar si aplicatii care acceseaza PC-ul prin MS Remote Desktop Connection sau prin VNC. Cum s-ar face asta prin Windows Phone 7?

  9. Mie nu stiu de ce dar mi se pare ca wp7 e ceva total diferit fata de ce e acum pe piata (bine deocamdata nu am pus mana pe un device cu windows) dar e posibil sa ma insel , ca si os bine implementat pe un device android-ul este super (testat pe 3 device-uri pana acuma) iar de blackberry os numai zic , am pus mana pe un blackberry 8900 si am ramas placut impresionat de ce stie , personal din sondajul de mai sus nu inteleg cum de a iesit blackberry os in urma apple , dupa mine ordinea ar fi : 1. Rim 2. Android 3. Ios (aici nu am inclus wp7 deoarece nu am testat)
    PS : cred ca multa lume de aici a votat cu inima cand a votat , tinand cont ca pe blogul acesta cam toata lumea e ceva de genul : apple products = super tare (chiar daca numai probleme au avut cu ultimul iphone pe care nu l-as cumpara nici la jumatate de pret + strategia de marketing exagerat de agresiva ) celelalte produse = sucks real bad (chiar daca in multe cazuri au multe plusuri fata de cele ale apple )
    Nu contest ca apple nu are produse bune personal fol iphone 3 gs si sunt extrem de multumit de el insa mor cand vad cat de denigrat este un produs pe blogul acesta doar din simplul motiv ca nu are marul pe spatele lui …..

  10. Apple,apple apple…..Cel mai tare sistem de operare este ios-ul,nu???Ce este asa tare la sitemul asta de operare,va rog frumos sa imi argumentati si mie,dar stati putin,in opinia mea ios nici nu poate fi numit sistem de operare,vreau sa imi spuneti si mie o functie,bai una acolo cat de mica pe care ios-ul o face???Cand iti iei un device cu ios iti iei un ecran frumos luminat si atat(aplicatiile cumparate ulterios mai fac totul).Am avut smarphone cu windows mobile,am avut cu android,acum am si iphone.
    In primul rand windows mobile are 90% din caracteristicile unui pc,diferenta este ca il poti baga in buzunar si cara dupa tine oriunde.Pfoaaa naspa,da erori,se incarca mai greu……nu ne place,asa zic toti deontologii detinatori de iphone-uri luate dupa okazii,ios-ul este rapid stabil si fara erori,normal ca este asa,deoarece ios-ul este aproape o interfata,nu ai nici un control asupra deviceului,nu face nimic cu acest ios,dupa 3 ani de zile au reusit sa implementeze revolutionarele functii de multitasking si foldere….pfoai de capul meu,a rupt tot asta,iti dai seama in 2010 nimeni nu mai vazuse folder pe telefon,si totusi lea rupt gura utilizatorilor de ios,ramanand masca la asemenea revolutie,asta a fost o parere obiectiva a unui user care a testat cele 3 sisteme de operare,daca cineva ma poate contrazice sa o faca argumentand ce si cum.

  11. chiar daca acum folosesc un iphone 3G si un blackberry 9500 storm, am folosit si terminale htc cu microsoft windows mobile, pentru conectivitate, modul de instalare a aplicatiilor si numarul mare de aplicatii business si usurinta de conectare cu alte sisteme, windows mobile pentru mine a fost cel mai bun. din punctul meu de vedere clasamentul ar fi 1. windows mobile, 2. apple, 3. android, 4. rim, 5 symbian 6 other

  12. @chc Din nou, conteaza cum si de ce intrebi care e cel mai bun OS. Ai dreptate iOS e cel mai stabil dar e prea simplist. Dupa ani buni de symbian am trecut la Win.mo toate HTC, ultimul HD2, foarte multumit, daca stii una alta despre registrii faci ce vrei cu el. Dupa am trecut la HTC Desire, frumos dar sub win.mo 6.5.3 + htc sense. Acum mi-am luat primul Iphone, 4, si dupa doua zile de butonat m-am plictisit. DAR ! aici vine cea mai tare parte, jailbreak-ul. Dupa ce l-ai scapat de restrictii faci ce si cum vrea muschiu tau cu el. iphone-ul e cel mai raspandit tip de telefon din lume nu ca producator ci ca model de tel in particular ceea ce face sa aiba un suport imens. Nu incurajez asta in nici un fel dar dupa jailbreak nu mai dai un parai pe nicio aplicatie daca nu vrei.
    Si argumentul meu pt WP7 este ca fotografic/vizual este very nice (poti gasi pe net un simulator al OS-ului ca sa-ti faci o parere) dar ii lipsesc doua lucruri esentiale: multitasking-ul si landcsape mode pentru OS, care apropos poti sa-l faci pe iphone cu un programel din Cydia

  13. @ chc, sunt de acord cu tine la faptul ca iOS este mai mult o interfata.
    dar sincer pe mine ca si utlizator nu prea ma intereseaza ce se intampla .
    daca totul e colorat si frumos e suficient.
    m-am jucat 1 an de zile cu ubuntu si cu alte 2 variante de linux. (asta vb pe calculator).
    intr-adevar e frumos sa iti prinzi urechile si sa creezi tu ceva acolo.. sa dai forma.
    dar la telefon chiar nu am nevoie decat sa mearga.. nu sa sune cu delay, sau sa ramana blocat.
    am avut 4 terminale cu WM inainte de iphone. eram addicted..
    am inceput cu 5.0 pana la 6.5 sau ceva de genul asta.. frumos, dar acum iphone-ul le face pe toate.
    ofera entertainment.
    sunt toate frumos colorate, frumos aranjate si foarte functionale, ceea ce este suficient pentru mine.

    numai bine.

  14. Daca sunt frumos colorate nu inseamna ca sunt si cele mai bune,aici se discuta de cel mai bun,performat sistem de operare de pe un smartphone,nu despre cel mai frumos colorat si simplu.Este ca si cum ai zice frate eu mananc numai zmeura ca este frumos colorata si dulce,traiesc doar cu zmeura,painea este urata colorata se intareste repede,foarte putin gust,se si faramiteaza,bleah…
    Spre exemplu,mie unul imi place iphoneul ca si devive,detin unul sunt multumit in oare ce masura,dar m-am saturat in primul rand cand dau slide si vad acelasi ecran cu iconite,vreau sa mi-l customizez,sa pun un wallpaper,sa pun niste gadgeturi,sa schimb ce vreau eu la el,sa trimit o melodie unui prieten,sa imi trimita el mie una,sa folosesc internetul la adevarata lui valoare,sa imi pun ce melodie vreau eu ca sunet de apel,fara sa o mai tai,transform,chinui sa o pun prin itunes,etc,etc,etc….

  15. este stabil sistemul de pe iPhone? este!
    poate ca din cauza asta nu ne lasa sa ne bagam degetelele in el.. sa nu il destabilizam .
    au revolutionat ideea de program, l-au facut aplicatie, si vrei ceva, uite aplicatie.(am auzit ca expresia ”there is an app for that” este mai nou marca inregistrata :)) )
    nu te las eu sa pui tu, ca poate strici jucaria.
    sau poate nu…

  16. :)) amuzant rau,prietene tu ai citit acest thread??Care este cel mai bun sistem de operare!!!Sa inteleg ca acum se apreciaza asa:cel mai bun sistem de operare este acela care nu face nimic,sau in opinia ta,cel mai bun sistem de operare este acela care il am eu pe iphone ca este frumos colorat si ca mi-am pus jocuri gratis(piratate) frumoase de pe install0us,iupiii..
    Este foarte tare,cum am spus si mai sus,sistemul asta de operare nu foloseste internetul la adevarata lui valoare,nu pot trimite jocuri,filme,melodii,poze,programe,catre un alt device,nu pot primii de la un alt device,nu pot sa scap de ecranul ala plictisitor plin de icoane,nu pot pune un wallpaper,gadgeturi,nu il pot customiza asa cum vreau eu,nu pot pune filmulete,de profiluri de apel,nu pot pune ce melodie vreau eu ca sunet de apel,nu pot viziona un film luat de pe net,nu pot downloada ce vreau eu de pe net,nu pot folosi ideviceul ca un memory stick si sa stochez orice fel de program am eu nevoie pe el.
    Dar observ ca romanii gandesc in pur stilul romanesc,frate iphoneul este cel mai tare,este lucios,am dat o caruta de bani pe el,are culori frumoase,si joc niste jocuri foarte tari,luate gratis de pe net,ce vrei mai tare de atat?
    Dar mai sus oamenii civilizati care au cat decat capul pe umeri(in anumite privinte) au analizat si au ajuns la aceasta concluzie,si anume windows mobile si android sunt cele mai bune siteme de operare(deoarece poti face tot ce vrei cu deviceul tau).
    Ia sa vedem,dam o caruta de bani pe un iphone,care nu face absolut nimic,dar ne convine ca punem pe el aplicatii free piratate,daca ar trebuii sa cumperi orice aplicatie pe care o ai in iphone(eu am 120),am ajunge la ordinul miilor de $$$,si atunci,ba ce pana mea ma,am dat o gramada de $$$ pe un device ca sa ce?Ca sa mai dau de nus cate ori mai multi $$$$ sa il pot folosi(aici ma refer la aplicatii),Si atunci concluzia,bah sigur este asta cel mai tare sistem de operare?Daca nici acum nu s-a inteles,eu nu mai ma chinui,bucurati-va de iphoanele voastre,sunteti niste norocosi ca aveti asa ceva….restul este detaliu.

  17. Eu as fi pus si Symbianul in lista. Are cota de piata foarte mare inca (daca nu cea mai mare). Vad ca nici cei de la WSJ nu l-au pus. Da, Symbian am eu pe telefon 🙂 Am telefon cu Symbian pentru ca in primul rind prefer tastatura qwerty fizica, iar in al doilea, Symbian ma lasa sa inregistrez convorbiri (Android era firav pe piata la vremea achizitiei terminalului meu). Muzica? Merge. Filme XVID? Bifat. Poze? Sunt. FTP? Avem. Putty? Este. Social Networking? Toate. Sync/backup? De toate felurile. MMS? Este. Navigatie? Garmin XT. Momentan telefonul meu executa cu succes toate operatunile de care am nevoie. Oferta concurentei am testat-o, cu exceptia Windows Phone. Oricum, eu nu cred ca putem vorbi de “cel mai bun sistem de operare”, ci mai degraba “cel mai bun sistem de operare la capitolul…” si inlocuim punctele cu aspectul care ne intereseaza. Cheers!

  18. Mai chc tu n-ai pus mana niciodata pe un iPhone si ne vorbesti de iOS?
    Sa-ti spunem noi ca vorbesti mult si prost, ca nu stii ce e ala sistem de operare si-ti dai cu parerea despre ce ai citit prin review-uri subiective?
    Ne spui noua ca gandim romaneste ca si cum ar fi ceva malefic, limba asta folosind-o chiar tu, e adevarat, cu greseli elementare de ortografie.
    Tocmai a aparut windows mobile 7, ala stie de toate si arata bestial, succes :))

  19. Corect,parere subiectiva zici,ce sa ceri unuia care are userul ddipad,cica este obiectiv el,tovarase,in primul rand am iphone 3gs de foarte mult timp,sunt la al treilea in momentul de fata,in al doilea rand daca ma insel,te rog frumos sustineti opinia cu argumente,chiar daca comiti si tu ca mine greselile alea grave de ortografie,spune-mi ca gresesc fiindca deoarece…..Cea ce am scris mai sus este parera mea dupa ce am folosit 3 deviceuri cu aceste siteme de operare,iar tu nu ai facut nimic altceva decat sa jignesti,argumente tovarase!!!

  20. @DPiPad: In opinia mea, “a gandi romaneste” nu e chiar malefic, dar categoric se dovedeste a fi neconstructiv acest mod de gandire. Pe de alta parte, Windows Mobile 7 nu stie chiar de toate: ii lipseste functia copy/paste de exemplu. Asa ca, momentan, pana la urmatorul Service Pack/Update, din punctul meu de vedere WM7 sucks. Dar, cel putin, sunt dispus sa reevaluez acest punct de vedere.

  21. Cica poll-ul de pe wall street journal a fi fost “manarit”. Ar fi sarit voturile pentru Windows Phone 7 de la 400 la 12.000 in cateva ore. De aseara si pana azi la Windows Phone 7 s-au inregistrat inca vreo 3000 de voturi si la Android 1000.

  22. Cred ca majoritatea vizitatorilor acestui site utilizeaza un tel Iphone si prin urmare au votat apple.Nu ma surprinde deloc procentul Apple din sondajul de aici,adica nu cred ca este relevant raportat la sondajul de pe wall street.S-ar putea ca acela sa nu fie ‘manarit’.