Video: Dell Streak vs iPhone 4 si iPad 3G

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l1zPfaXN9Hs[/youtube]

Dell Streak este un compromis intre o internet tablet si un smartphone pentru ca fiind echipat cu un ecran de 5 inch este la linia dintre smartphone autentic si tableta, deci un dispozitiv care ar trebui sa aduca, cate putin din cele 2 tipuri de produse. Dell a lucrat ceva vreme la modelul Streak si se pare ca produsul final este destul de interesant insa “pozitionarea” sa intre 2 categorii de gadget-uri poate da batai de cap unora care nu vor un smartphone sau o tableta. Dell Streak are un ecran de 5 inch, un procesor de 1Ghz, 512 MB RAM si o camera de 5 megapixeli, deci in esenta fata de iPhone 4 il deosebeste doar marimea ecranului si sistemul de operare Android 2.2 Froyo. Fata de tableta iPad 3G are dublul cantitatii de RAM si un ecran mai mic, dar veti observa ca in teste diferenta de RAM este practic insesizabila, insa tableta iPad inca ruleaza iOS 3.2.2 care nu are multitasking.

Clipul de mai sus a fost realizat de catre cei de la iSpazio care au avut oportunitatea de a testa Dell Streak pentru cateva saptamani. Din punct de vedere al performantelor cele 3 produse sunt aproape egale, fiecare dintre ele avand plusurile si minusurile sale. iPhone 4 se descurca destul de greu cu incarcarea paginilor web fata de Dell Streak, insa pe de alta parte face poze mult mai bune si incarca jocurile mai repede, deci totul tine de gusturile si necesitatile fiecaruia.

As cumpara eu un Dell Streak? In nici un caz, daca vreau smartphone imi cumpar ceva de maxim 4 inch si daca vreau tableta imi iau iPad sau poate un laptop si gata. Dell Streak e fix intre aceste categorii de produse si nu e ideal pentru vazut filme/navigat pe web, dar nici pentru vorbit la telefon si e destul de mare pentru a incape intr-un buzunar, deci eu unul nu l-as putea recomanda cuiva.

6 COMENTARII

  1. m-am jucat destul de des cu acest streak. sincer nu impresioneaza cu nimic.
    internetul este foarte rapid, totul se misca foarte bine.
    il strica android-ul, si intr-adevar dimensiunile.
    este o struto-camila.
    foarte incomod in buzunar, foarte incomod de vorbit la el ( ma mai salva bluetooth-ul din
    masina), si cam aiurea de tinut in mana..
    nu il recomand.
    mai bine un ipad si un telefon normal, sau un iphone. 🙂

  2. tin sa te contrazic aici… eu am luat un dell streak de 2 saptamani si de atunci nu am mai atins laptopul… este foarte practic si chiar daca in primele zile o sa ti se para mare dupa un timp nu o sa te mai desparti de.el